Dupa atentatele din Moscova, Medvedev intareste securitatea transporturilor

Postat la 29 ianuarie 2011 20 afişări

Presedintele rus Dmitri Medvedev le-a dat un termen de doua saptamani autoritatilor ruse pentru a face propuneri menite sa previna noi atentate, apreciind ca toate masurile de securitate din transporturile publice trebuie reexaminate.

Anchetatorii au suspiciuni ca un rus, membru al unei grupari rebele islamiste caucaziene, este responsabil de atentatul comis lunea trecuta pe aeroportul Domodedovo din Moscova, soldat cu 35 de morti. Surse din politie, citate de presa rusa, au acuzat factiunile rebele din Caucazul de Nord, in timp ce autoritatile ruse nu au dat publicitatii nici un element din ancheta asupra atentatului, care nu a fost revendicat.

La ora actuala, dintre cei aproape 200 de raniti in atentat, 129 sunt inca spitalizati, din care 17 in stare grava. Joi a avut loc in centrul Moscovei o ceremonie in memoria victimelor, unde participantii au aprins lumanari si au adus flori, la fel cum au facut si dupa cele doua atentate sinucigase din martie 2010 de la metroul moscovit. Actele teroriste, revendicate de rebeliunea din Caucaz, au provocat atunci moartea a 40 de persoane.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dupa-atentatele-din-moscova-medvedev-intareste-securitatea-transporturilor-7930314
7930314
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.