Drulă: Vom folosi toate mijloacele pentru a opri creşterea taxelor, inclusiv moţiunea de cenzură

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 04 septembrie 2023 14 afişări

Oprirea creşterii taxelor va fi prioritatea USR în noua sesiune parlamentară, afirmă Cătălin Drulă, preşedintele USR. El anunţă că USR va depune moţiune de cenzură dacă Guvernul Ciolacu va creşte taxele.

Drulă: Vom folosi toate mijloacele pentru a opri creşterea taxelor, inclusiv moţiunea de cenzură

„Prioritatea noastră principală va fi să luptăm împotriva creşterii abuzive a taxelor pe care vor să o facă cei de la PSD şi remorca lor PNL. Am văzut în ultimele luni că România a ajuns să aibă tragedie după tragedie. Plătim taxe unui stat care nu îşi mai asigură funcţiunile de bază, să ne asigure siguranţă, încredere, un sistem de sănătate în care să putem fi trataţi, un sistem de control care să nu permită bombe cu GPL ale potentaţilor de partid”, a declarat Cătălin Drulă.

El afirmă că premierul Marcel Ciolacu „nu a implementat niciuna dintre reformele şi restructurările pe care le-a promis şi e tot mai evident că nu va tăia risipa din banii statului”.

„În vreme ce ţara arde, Marcel Ciolacu se ţine doar de vorbe. Până astăzi, la aproape trei luni de la preluarea mandatului, nicio cheltuială inutilă a statului, niciun fir de păr în administraţia publică şi zecile şi miile de sinecuri nu au fost atinse. Nu a fost restructurat nimic. Nu a fost dat afară niciun îmbuibat de partid pus pe 10.000 de euro, 12.000 de euro pe lună. Ba mai mult, doar acum o lună voiau să trimită la Teheran şi la Moscova, cu 10.000 de euro pe lună, nişte reprezentanţi speciali ai clientelei de partid. Şi aceste exemple continuă şi le vedem în fiecare zi de risipă şi de jaf de la buget”, a mai spus Cătălin Drulă.

El anunţă că USR va depune moţiune de cenzură dacă Guvernul Ciolacu va creşte taxele, deoarece „problemele economice ale României nu pot fi rezolvate printr-o sărăcire şi mai mare a românilor”.

„Dacă premierul Marcel Ciolacu îşi va asuma răspunderea pe creşterea taxelor, vom depune moţiune de cenzură, ca să se vadă cine este alături de un guvern care loveşte economia românească într-un moment în care firmelor le este greu. Avem un record de firme desfiinţate, 19.000 în primele şase luni ale lui 2023. Acesta este rezultatul guvernării pesediste PSD-PNL. Trebuie să reducem taxele, nu să le creştem, în primul rând taxele pe muncă. România are printre cele mai mari taxări ale muncii din Europa. În felul acesta lăsăm mai mulţi bani oamenilor să facă faţă celor mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani şi asigurăm finanţare pentru firme ca să creştem producţia de bunuri şi servicii în România”, a conchis preşedintele USR.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
drulă,
ciolacu,
moţiune de cenzură

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.