Drulă: PNL şi PSD, încetaţi atacurile la Pilonul II! Pensiile private nu sunt pensii speciale

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 27 noiembrie 2023 55 afişări

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, cere, luni, liderilor coaliţiei PNL-PSD „să înceteze atacurile la Pilonului II de Pensii”.

Drulă: PNL şi PSD, încetaţi atacurile la Pilonul II! Pensiile private nu sunt pensii speciale

Potrivit USR, solicitarea lui Cătălin Drulă vine în contextul în care o nouă modificare la Codul Fiscal va duce la o impozitare de până la 20% a pensiilor private, deşi până acum aceste pensii erau impozitate cu 10%.

„Noul lor plan: tratează pensiile private la fel ca pensiile speciale. Dacă până acum pensiile private erau impozitate cu 10%, acum, printr-o simplă modificare la Codul Fiscal, am putea avea o impozitare de până la 20%. Este vorba despre un haos legislativ, o ambiguitate în Codul Fiscal – mai precis, Legea 282/2023 – care pune în aceeaşi oală munca noastră cu privilegiile nesustenabile ale unora. Este inacceptabil să spui că pensiile din Pilonul II, bazate pe contributivitate, sunt acelaşi lucru cu pensiile speciale”, afirmă Cătălin Drulă.

Liderul USR mai spune că „nu este primul atac la Pilonul II de pensii gândit de cei de la PNL şi PSD”.

„Deja avem 1 milion de români, angajaţi din IT, construcţii, industria alimentară şi agricultură care vor avea o pensie mai mică din cauza modificărilor la Codul Fiscal. Toate astea nu s-ar fi putut întâmpla fără acordul ministrului PNL al Finanţelor”, a conchis Cătălin Drulă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
drulă,
pensii,
pilon ii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.