Drulă cere demisia ministrului Justiţiei: Predoiu reînfiinţează SIIJ, pentru a distruge independenţa

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 14 martie 2022 39 afişări

Cătălin Drulă îi cere demisia lui Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, pe care îl acuză că e „doar un executant fidel al agendei preşedintelui Iohannis, un om care are reflexe împotriva procurorilor care îi deranjează pe politicieni şi care vrea să facă pace şi linişte în sistemul de justiţie”.

Drulă cere demisia ministrului Justiţiei: Predoiu reînfiinţează SIIJ, pentru a distruge independenţa

„Predoiu a reînfiinţat SIIJ într-o formă pe steroizi, era mai bună forma de dinainte. Au reînfiinţat SIIJ pentru ca presiunea pe judecători şi intimidarea acestora să fie depline, se vede transparent aici agenda lui Iohannis, un om care ne-a păcălit de două ori în alegeri că vine cu modernizarea justiţiei şi că justiţia va fi independentă”, a afirmat Cătălin Drulă, preşedintele interimar al USR.

Drulă a mai precizat că reînfiinţarea SIIJ este o formă de presiune pe judecători, existând nenumărate îngrijorări la nivel european în privinţa acestui proiect şi indicii în privinţa unui viitor raport critic al Comisiei de la Veneţia.

„Nu vom înceta să ne luptăm în continuare pentru o justiţie independentă, chiar dacă asta îi deranjează pe politicieni. Într-un fel, Iohannis a fost mai abil şi mai toxic decât Dragnea, care a dat lovitura pe faţă sistemului de justiţie. Iohannis a făcut-o mai pe ascuns, dar cu rezultate mai eficiente din păcate pentru această ţară pentru a pune căpăstru justiţiei”, a concluzionat Cătălin Drulă.

USR a depus moţiune simplă împotriva lui Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei.

Cătălin Predoiu este aşteptat luni, la ora 16:00, în Parlament, „pentru a da explicaţii în privinţa proiectului de reînfiinţare a Secţiei Speciale”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
drulă,
predoiu,
siij

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.