Drulă: Absorbţie de 100% din fondurile de întreţinere a infrastructurii rutiere

Autor: Cosmin Pirv Postat la 15 iulie 2021 49 afişări

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunţat că în primele şase luni ale anului absorbţia fondurilor pentru întreţinerea infrastructurii rutiere a fost de peste 100%.

Drulă: Absorbţie de 100% din fondurile de întreţinere a infrastructurii rutiere

Potrivit lui Cătălin Drulă, Compania de drumuri a folosit 60% din totalul fondurilor alocate pe anul 2021 pentru întreţinerea infrastructurii rutiere, doar în primele 6 luni ale anului.

Astfel, din cele 617 milioane alocate de la bugetul de stat, CNAIR a utilizat din ianuarie până în iunie, inclusiv, 373 de milioane, în condiţiile unui prim semestru din 2021 extrem de ploios, care a temperat ritmul asfaltărilor.

Ministrul Transporturilor a anunţat că va cere suplimentarea de la buget a fondurilor, pentru că reparaţiile vor continua într-un ritm accelerat anul acesta.

„O parte importantă din lucrările de întreţinere o constituie covoarele asfaltice. Aşadar, CNAIR a folosit 178 de milioane de lei în acest scop, adică 107% din fondurile alocate în prima jumătate a lui 2021 pentru această categorie. Mai bine de 520 de km de drumuri au fost deja asfaltaţi, din totalul de peste o mie prevăzuţi pentru anul acesta. Întreţinerea infrastructurii rutiere este la fel de importantă precum construirea de noi drumuri şi autostrăzi. Dacă nu păstrăm în stare bună ce avem, va trebui să plătim asta cu vârf şi îndesat pe viitor. Pe scurt, ideea e simplă: întreţinem acum ca să nu reabilităm la anul”, a scris Drulă pe Facebook.

Acesta susţine că, deşi în 2021 sunt cu 10% mai mulţi bani faţă de anul trecut alocaţi pentru întreţinerea drumurilor, necesarul pentru repararea celor peste 9.000 de km cu durata de viaţă depăşită ar fi de 12 miliarde de lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cătălin drulă,
fonduri,
întreţinere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.