DRUID, startup lansat de Liviu Drăgan, fondatorul Totalsoft, atrage 15 milioane dolari într-o nouă rundă de finanţare, fonduri care vor fi folosite pentru a susţine expansiunea internaţională. Compania va deschide în 2022 birouri în Franţa şi Germania

Autor: Roxana Rosu Postat la 03 mai 2022 156 afişări

DRUID, startup lansat de Liviu Drăgan, fondatorul Totalsoft, atrage 15 milioane dolari într-o nouă rundă de finanţare, fonduri care vor fi folosite pentru a susţine expansiunea internaţională. Compania va deschide în 2022 birouri în Franţa şi Germania

DRUID, startup-ul lansat de Liviu Drăgan, fondatorul Totalsoft, atrage 15 milioane dolari într-o nouă rundă de finanţare, fonduri care vor fi folosite pentru a susţine expansiunea internaţională cu focus accelerat pe Europa şi America de Nord, prin creşterea numărului de angajaţi.

În plus, DRUID va adăuga noi capabilităţi la oferta sa de inteligenţă artificială conversaţională.

Actuala rundă de finanţare a fost condusă de Karma Ventures şi Hoxton Ventures, cărora li s-au alăturat GapMinder, care şi-a consolidat poziţia din runda anterioară, şi alţi patru investitori din Germania, Elveţia, Polonia şi România.

Până la finalul anului 2022, DRUID intenţionează să deschidă noi birouri în Franţa şi Germania, precum şi să îşi consolideze operaţiunile din Marea Britanie şi SUA. În acest sens, compania intenţionează să-şi sporească echipa la nivel mondial cu 60%.

„Noua rundă de finanţare va fi folosită pentru a ne consolida acoperirea globală şi a ne îndeplini obiectivele internaţionale ambiţioase. Viziunea DRUID este să ofere un asistent virtual fiecărui angajat şi să ajutăm organizaţiile să îşi îndeplinească agendele de transformare digitală. Folosindu-ne de platforma noastră validată de piaţă, obiectivul este să susţinem companiile din întreaga lume să utilizeze soluţiile DRUID pentru a asigura loialitatea clienţilor, pentru a creşte retenţia angajaţilor şi pentru a influenţa în mod favorabil rezultatele financiare ale organizaţiilor de orice mărime, de la cele mai mari la IMM-uri. Ne dorim să depăşim constrângerile tipice actuale ale asistenţilor virtuali pentru a crea o nouă categorie de produse, Conversational Business Applications (CBA), care va permite inteligenţei artificiale să controleze procese interne şi externe mai complexe, cu un impact şi mai mare asupra rezultatelor financiare”, a declarat Liviu Drăgan, CEO DRUID.

 

Noul mediu de afaceri care s-a conturat în ultimii doi ani a condus la accelerarea ritmului de adopţie şi a nevoii de asistenţi virtuali inteligenţi. Asistenţii virtuali creaţi de DRUID le permit companiilor să ofere o experienţă de utilizare superioară atât clienţilor, cât şi propriilor angajaţi.

DRUID a atins o rată de creştere de 3,8 ori a veniturilor anuale recurente (ARR) la sfârşitul lunii decembrie 2021 faţă de 2020 şi a obţinut o creştere de 2,8 ori la sfârşitul primului trimestru din 2022 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

"DRUID este prima noastră investiţie în România. UiPath a făcut ca întreaga lume să afle despre potenţialul extraordinar al ecosistemului tehnologic românesc şi ne bucurăm că avem ocazia să lucrăm cu Liviu Drăgan şi echipa sa la o altă companie de software cu creştere rapidă", a declarat Kristjan Laannemaa, Partener Fondator, Karma VC.

Începând cu anul 2019, DRUID a fost prima companie care a dat voce roboţilor RPA, adăugând abilităţi conversaţionale pentru prima platformă de hiper-automatizare din lume prin alianţa sa globală cu UiPath, liderul de piaţă în automatizarea proceselor robotizate de afaceri (RPA).

„La Hoxton, susţinem companiile din Europa care pot evolua la nivel global. Suntem entuziasmaţi de creşterea DRUID în SUA şi suntem încrezători că, odată cu această nouă finanţare, DRUID va deveni lider în categoria Conversational Business Applications (CBA)", a afirmat Hussein Kanji, Partener la Hoxton Ventures.

Druid are o reţea globală de 130 de parteneri, obiectivul fiind să ajungă la un total de 150 şi  1.000 de clienţi deserviţi la nivel global până în 2024.

„DRUID a crescut extrem de rapid de la lansare datorită caracterului inovator al platformei sale conversaţionale bazate pe inteligenţă artificială, talentului echipei de a crea un ecosistem şi de a dezvolta rapid compania la nivel internaţional şi prin transformarea sa într-o platformă care oferă produse de tip Conversational Business Applications. Participarea GapMinder în această rundă de finanţare reafirmă încrederea în echipa DRUID şi în viziunea sa de a oferi fiecărui angajat un asistent virtual inteligent. Vom continua să susţinem DRUID şi să sprijinim planurile de extindere şi consolidare internaţională ale companiei", a adăugat Dan Mihăescu, Partener fondator GapMinder BV.

Anul trecut, DRUID a fost câştigătorul premiului Growth Star în clasamentul Deloitte 2021 CE Technology Fast 50, cu o rată de creştere de 6.753%, în perioada 2018-2020.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
finantare,
accelerare,
america,
angajati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.