Drona spaţială a Forţelor Aeriene americane a revenit pe Pământ

Autor: Gaidau Ion Postat la 18 octombrie 2014 85 afişări

Drona spaţială secretă a Forţelor Aeriene americane care, potrivit experţilor, ar putea inaugura o nouă eră pentru spionaj a revenit pe Pământ, vineri, după 22 de luni petrecute pe orbită, cea mai lungă misiune de până în prezent.

Dispozitivul fără pilot X-37B, asemănător unei navete spaţiale, a aterizat la baza aeriană Vandenberg, în California (vest). Ultima sa misiune, ţinută la secret, a început la 11 decembrie.

"Sunt extrem de mândru că echipa noastră a reuşit această a treia aterizare în siguranţă deplină", a explicat comandantul Keith Balts al Escadrilei spaţiale 30 după aterizarea X-37B, la ora locală 09.24 (19.24, ora României).

X-37B, construită de United Launch Alliance, s-a întors din a treia misiune pe orbită. Primele două misiuni au durat 225 şi, respectiv, 469 de zile.

Experţi consideră că acest mic dispozitiv de cinci tone şi 8,9 metri lungime ar putea face parte dintr-un program de spionaj ultramodern.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
APĂRARE,
SPIONAJ
/actualitate/drona-spatiala-a-fortelor-aeriene-americane-a-revenit-pe-pamant-13410538
13410538
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.