Dreapta încearcă iar să se unifice: Cine sare este BUN

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 01 decembrie 2013 48 afişări

Încercând să combată incoerenţa continuă a unei drepte care ar vrea să se unifice, dar nu se lasă unificată, Mihai-Răzvan Ungureanu a lansat un apel pentru crearea BUN (Blocul Unităţii Naţionale), format din toate partidele de dreapta de opoziţie (PDL, PMP, PNŢCD, IER, PER), la începutul anului viitor.

Dreapta încearcă iar să se unifice: Cine sare este BUN

"Pentru că văd că urechile se destupă greu, în timp ce limbile se dezleagă prea repede, îi chem public pe preşedinţii PDL, PMP, PNŢCD, IRL şi PER la o discuţie în care să decidem asupra a ceea ce este de făcut şi să tranşăm răspunsul la întrebarea: este sau nu posibilă unitatea de acţiune a forţelor politice de centru-dreapta, începând cu luna ianuarie 2014?", sună chemarea lui MRU.

Apelul a fost primit bine de Eugen Tomac, liderul PMP, cu care Forţa Civică a lui MRU a început deja procesul de fuziune, dar nu şi în PDL, unde vicepreşedintele Cezar Preda a afirmat că MRU "vorbeşte foarte mult fără finalitate", fiindcă nu vede la el "construcţii, proiecte".

Mai receptiv s-a arătat Vasile Blaga, liderul PDL, care a avut grijă să remarce însă că dreapta trebuie unificată în jurul PDL şi că, deşi PDL a decis deja să candideze singur la europarlamentare, există posibilitatea să încheie cu micile partide de dreapta un protocol pentru candidat unic la alegerile prezidenţiale.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dreapta-incearca-iar-sa-se-unifice-cine-sare-este-bun-11733306
11733306
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.