Peste jumătate din gospodăriile din România au calculator

Autor: Emil Popescu Postat la 01 decembrie 2013 42 afişări

Conform rezultatelor anchetei privind accesul populaţiei la tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor în gospodării, în acest an 55,8% din totalul gospodăriilor din România deţin un calculator acasă.

Peste jumătate din gospodăriile din România au calculator

Dintre gospodăriile din mediul urban 69,8% sunt dotate cu calculator acasă, iar în rândul gospodăriilor din mediul rural proporţia acestora este de numai 37,5%, conform Institutului Naţional de Statistică.

În profil teritorial nu se remarcă diferenţe mari între regiuni, ponderea acestora situându-se între 50% şi 60% din totalul fiecărei regiuni, cu excepţia Bucureşti-Ilfov, unde aproape trei sferturi dintre gospodării au în dotare calculatoare (74,3%). Cele mai mici proporţii s-au înregistrat în regiunile Sud Muntenia (49,6%), Nord-Est (50,3%) şi Centru (51,3%).

Din totalul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 74 ani, 60,3% au folosit vreodată un calculator. Incidenţa utilizării calculatoarelor prezintă diferenţieri, sub influenţa caracteristicilor persoanelor, în principal sexul şi vârsta. Proporţia bărbaţilor utilizatori de calculatoare este puţin mai mare decât cea a femeilor: 61,8%, faţă de 58,8%.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/peste-jumatate-din-gospodariile-din-romania-au-calculator-11733016
11733016
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.