Banca Transilvania finanţează Scandia Food cu 22 mil. euro

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 30 noiembrie 2013 453 afişări

Banca Transilvania a acordat un credit de 22 de milioane de euro companiei Scandia Food, liderul pe piaţa conservelor pe bază de carne din România. Având în vedere valoarea acestui împrumut, BT devine principalul partener financiar al companiei Scandia Food.

Banca Transilvania finanţează Scandia Food cu 22 mil. euro

Scandia a apelat la această soluţie pentru a achita creditele existente şi pentru a putea folosi noile oportunităţi de pe piaţa conservelor pe bază de carne. Împrumutul, din care 60% este contractat în lei, va fi folosit atât pentru optimizarea capacităţilor tehnologice, cât şi pentru asigurarea capitalului  pentru noi oportunităţi de investiţie în 2014.

Cele două companii au ajuns la un acord în privinţa creditului de refinanţare în doar 45 de zile de la începutul demersului Scandia Food.

"Suntem onoraţi să avem printre clienţii nostri lideri de piaţă şi branduri româneşti, aşa cum este Scandia Food. Rapiditatea a fost unul dintre elementele care au dus la succesul acestui parteneriat. Acesta este unul dintre avantajele companiilor româneşti, în care decizia se ia repede, centralizat acasă", a declarat Ömer Tetik, directorul general al Băncii Transilvania. "Intrăm într-o nouă etapă de dezvoltare a Scandia Food şi ne bucurăm  că  Banca Transilvania este alături de noi, o companie românească puternică, la fel cum este şi Scandia", a spus Andrei Ursulescu, director general Scandia Food.

Scandia Food este lider pe piaţa conservelor pe bază de carne din România, având o cotă de piaţă în volum de peste 45% (sursă: ACNielsen, august - septembrie 2013). Compania este prezentă în mai multe categorii de business, precum conserve, mezeluri şi restaurante şi a înregistrat în 2012 o cifră de afaceri de peste 198 de milioane lei, avand 550 de angajaţi.

Banca Transilvania, a treia bancă din România în funcţie de mărimea activelor, are peste 6.000 de angajaţi, o reţea formată din 550 de sedii şi 1,65 milioane de clienţi activi. Banca avea la finele primelor nouă luni ale anului active de 30,3 mld. lei şi un profit net a fost de 240,24 mil. lei. În acest an, banca a emis obligaţiuni convertibile în acţiuni în valoare de 30 mil. euro şi a încheiat un nou contract de împrumut subordonat în suma de 25 mil. euro. De asemenea, în luna octombrie a încheiat un parteneriat cu Fondul European de Investiţii pentru o facilitate de garantare a microcreditelor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/banca-transilvania-finanteaza-scandia-food-cu-22-mil-euro-11732059
11732059
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.