Valoarea activelor administrate de Erste Asset Management a depăşit 5 mld. lei

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 30 noiembrie 2013 114 afişări

Erste Asset Management, componentă a grupului Erste în România şi liderul pieţei fondurilor mutuale, are la ora actuală peste 5 miliarde lei active în administrare şi peste 110.000 investitori, a informat instituţia.

Valoarea activelor administrate de Erste Asset Management a depăşit 5 mld. lei

Compania a început activitatea în urmă cu cinci ani, cu un volum de active în administrare de 362 de milioane de lei, iar în prezent a depăşit un volum de 5,5 miliarde de lei, echivalentul a 1,2 miliarde de euro, active în administrare, ceea ce o îndreaptă spre o cotă de piaţă de 40%, a declarat Dragoş Neacşu, CEO al Erste Asset Management.

"În toţi aceşti ani am înregistrat creşteri ale numărului de investitori de peste cinci ori, peste media pieţei (de trei ori), fiind principala forţă de penetrare a ideii de fond de investiţii în contextul mai larg de introducere a conceptului de finanţe personale în România", spune Neacşu. "În urmă cu cinci ani procesam câteva operaţiuni pe zi, pe care le puteam număra pe degetele unei singure mâini, acum avem şi zile în care procesăm peste o mie de operaţiuni cu valori de zeci sau chiar sute de milioane de lei."

În ultimele 12 luni, randamentele fondurilor Erste AM au fost între 5,6% şi 21,2%. În cazul celor patru fonduri care au existat pe întreaga perioadă de cinci ani (Erste Bond Flexible - fond de obligaţiuni în lei, Erste Balanced - fond diversificat, Erste Equity România - fond de acţiuni, Erste Absolute Return - fond multistrategie), randamentele la cinci ani se plasează între 50,6% şi 92,4%. Erste Money Market (fostul Erste Monetar), fond de piaţă monetară,  funcţionează din 2012.

Erste AM SA a fost înfiinţată în 2008, când a preluat activitatea de administrare a fondurilor de investiţii şi a conturilor individuale de investiţii de la SAI BCR Asset Management SA, fosta subsidiară a Băncii Comerciale Române (BCR).

Urmărește Business Magazin

/actualitate/valoarea-activelor-administrate-de-erste-asset-management-a-depasit-5-mld-lei-11731965
11731965
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.