1 DECEMBRIE la Bucureşti: Ce evenimente culturale, artistice şi culinare vor avea loc de Ziua Naţională

Postat la 30 noiembrie 2013 88 afişări

Ziua de 1 Decembrie 2013 se anunţă a fi mult mai diversificată decât în alţi ani, bucureştenii fiind invitaţi să asiste la defilarea de la Arcul de Triumf, să participe la ziua porţilor deschise la Palatul Parlamentului şi la Guvern, să întâmpine familia regală în Gara de Nord şi să guste din preparatele culinare oferite de primăriile de sector.

1 DECEMBRIE la Bucureşti: Ce evenimente culturale, artistice şi culinare vor avea loc de Ziua Naţională

Peste 2.000 de militari din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Protecţie şi Pază participă la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti.

Premierul Victor Ponta a anunţat că şi la Palatul Victoria va fi organizată, pe 1 Decembrie, "Ziua Porţilor Deschise" şi a afirmat că vrea ca mesajul care să fie transmis de către miniştri cu ocazia acestei zile să fie acela de unitate, mândrie şi speranţă că "vremurile în sfârşit se îndreaptă". Şi Arcul de Triumf va putea fi vizitat, gratuit, de vineri până duminică, edificiul fiind şi gazda unor expoziţii atractive.

Principesa Margareta şi principele Radu, alături de ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, vor efectua, duminică, de Ziua Naţională, un drum simbolic cu trenul regal, iar la finalul călătoriei va fi inaugurat "Salonul Regal" din Gara de Nord, restaurat în forma din vremea regelui Carol I.

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită de Primăria Sectorului 6 cu 1.000 de porţii de fasole cu ciolan, care vor fi oferite gratuit bucureştenilor, duminică, la evenimentul organizat în parcarea din zona Pieţei Drumul Taberei. Ziua Naţională va fi sărbătorită şi de Primăria Sectorului 2, cu 100.000 de sarmale şi ţuică fiartă, care vor fi oferite gratuit bucureştenilor, duminică, la 20 de corturi ostăşeşti amenajate special pentru acest eveniment.

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/1-decembrie-la-bucuresti-ce-evenimente-culturale-artistice-si-culinare-vor-avea-loc-de-ziua-nationala-11731925
11731925
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.