Gerea: Oltchim, într-o situaţie jenantă: se roagă de bănci pentru un credit de 15 milioane euro

Postat la 29 noiembrie 2013 42 afişări

Olthim Râmnicu-Vâlcea (OLT) este în situaţia jenantă de a se ruga de finanţatori să îi dea un credit de 15 milioane euro pentru redeschiderea unei secţii de producţie, dar nicio bancă nu vrea să împrumute combinatul, a declarat vineri ministrul Economiei, Andrei Gerea.

Gerea: Oltchim, într-o situaţie jenantă: se roagă de bănci pentru un credit de 15 milioane euro

 "Oltchim cu disperare caută finanţare, pentru deschiderea unei secţii care l-ar aduce pe break-even (egalizarea cheltuielilor cu veniturile, n.r.), dar nimeni nu vrea să îi dea. Toţi vor să finanţeze numai companii cu profituri grase şi cifre de afaceri de milioane. Dar, iertaţi-mă, acele companii nu au nevoie de finanţare", a afirmat Gerea într-o conferinţă privind rolul băncilor în restructurarea companiilor.

Gerea a adăugat că firme precum cele aflate în portofoliul Ministerului Economiei odată intrate în insolvenţă rămân fără finanţare, din cauza că "băncile le închid uşile".

Gerea a spus că este evidentă că Olthim este o companie profitabilă şi cu un "management interesat" poate reveni pe piaţă.

"Eu cred că băncile pot face diferenţa între firmele care, chiar dacă au pierderi, se pot reorganiza, şi cele care profită de cadrul legislativ pentru a mai trage o ţeapă statului, finanţatorilor şamd", a continuat Gerea.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/gerea-oltchim-intr-o-situatie-jenanta-se-roaga-de-banci-pentru-un-credit-de-15-milioane-euro-11730604
11730604
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.