DreamWorks Animation va concedia 500 de angajaţi şi va încetini ritmul de lansare a animaţiilor sale

Autor: Madalina Cerban Postat la 23 ianuarie 2015 40 afişări

Compania DreamWorks Animation SKG Inc., cofondată de Steven Spielberg şi Jeffrey Katzenberg, va concedia 500 de persoane, reprezentând un sfert din numărul său total de angajaţi, şi va încetini ritmul de lansare a producţiilor sale, după rezultatele slabe înregistrate de ultimele sale filme.

Potrivit AFP, studioul care a lansat cunoscuta producţie "Shrek" a anunţat într-un comunicat de presă că această decizie va permite implementarea "unui nou plan strategic pentru restructurarea activităţii sale centrate pe filme de animaţie şi asigurarea realizării unor producţii cinematografice rentabile de înaltă calitate".

Totodată, DreamWorks Animation se va limita la producerea a două filme pe an, faţă de trei previzionate, pentru "a-şi creşte la maximum rezultatele şi talentele, reducând totodată costurile şi crescând rentabilitatea" acestor producţii.

Următorul film al DreamWorks Animation, "Home", va fi lansat pe 27 martie.

Totodată, DreamWorks urmează să lanseze şase filme în următorii trei ani: "Kung Fu Panda 3" (prevăzut pentru lansare pe 18 martie 2016, în SUA), "Trolls" (4 noiembrie 2016), "Boss Baby" (13 ianuarie 2017), "The Croods 2" (22 decembrie 2017), "Larrikins" (16 februarie 2018) şi "How to Train Your Dragon 3" (29 ianuarie 2018).

Un alt film, "Captain Underpants", va fi realizat în afara studioului DreamWorks, cu costuri de producţie semnificativ reduse, urmând să fie lansat în 2017.

Începând cu pelicula "Trolls", costurile medii de producţie ale fiecărui film al DreamWorks vor fi reduse la 120 de milioane de dolari, faţă de 145 de milioane de dolari.

"Sunt încrezător că această strategie ne va permite să producem filme mari, cu rezultate de box office mai bune (...)", a declarat directorul general al DreamWorks Animation, Jeffrey Katzenberg.

În prezent, potrivit presei de specialitate, DreamWorks Animation are între 1.950 şi 2.200 de angajaţi. Restructurarea va afecta toate diviziile companiei.

Ca urmare a acestei restructurări, DreamWorks Animation trebuie să plătească, pentru ultimul trimestru al anului 2014, un impozit iniţial înainte de aplicarea deducerilor, în valoare de 290 de milioane de dolari.

DreamWorks Animation are o cifră de afaceri de aproximativ 700 de milioane de dolari.

În luna aprilie, Jeffrey Katzenberg declara că trei din cele mai recente patru filme lansate de DreamWorks Animation nu au avut încasări şi o audienţă la nivelul aşteptărilor companiei.

Cotidianul The Los Angeles Times a anunţat, marţi, că DreamWorks Animation plănuieşte concedieri "semnificative", la câteva luni după ce s-au spulberat şansele de a găsi un cumpărător şi la câteva săptămâni după o serie de schimbări la nivel de management.

Mai mulţi angajaţi ai DreamWorks şi-au informat, săptămâna trecută, sindicatul care îi reprezintă, The Animation Guild, despre faptul că vor fi concediaţi. Informaţia a fost făcută publică de Steve Hulett, reprezentant al The Animation Guild.

Printre persoanele concediate se numără animatori şi personal din producţie, precum şi personal tehnic, potrivit L.A. Times şi Variety.

În urmă cu două săptămâni, au fost numiţi noi preşedinţi ai diviziei de animaţie, Bonnie Arnold şi Mireille Soria, în timp ce directorul departamentului de creaţie (Chief Creative Officer), Bill Damaschke, şi-a dat demisia.

Jeffrey Katzenberg a purtat negocieri pentru o posibilă vânzare a studioului, printre alţii cu SoftBank Corp, în septembrie 2014, şi Hasbro Inc, în noiembrie 2014, însă discuţiile s-au încheiat rapid fără rezultat.

Într-o perioadă destul de profitabilă pentru peliculele de animaţie, studioul a înregistrat pierderi uriaşe cu filme precum "Dl. Peabody şi Sherman/ Mr Peabody & Sherman", "Turbo" şi "Cinci eroi de legendă/ Rise of the Guardians".

Săptămâna trecută, DreamWorks Animation a primit însă şi o veste bună, o nominalizare la premiile Oscar pentru filmul "Cum să îţi dresezi dragonul 2/ How to Train Your Dragon 2".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DREAMWORKS ANIMATION,
CONCEDIERI,
ANGAJAŢI
/actualitate/dreamworks-animation-va-concedia-500-de-angajati-si-va-incetini-ritmul-de-lansare-a-animatiilor-sale-13782830
13782830
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.