Dramaturgia moţiunii de cenzură. Textul abundă în cuvinte ca ”Pande-mită”, ”chermeze”, ”bairam” sau ”Înaltele Porţi ale Europei”

Postat la 17 august 2020 108 afişări

Dramaturgia moţiunii de cenzură. Textul abundă în cuvinte ca ”Pande-mită”, ”chermeze”, ”bairam” sau ”Înaltele Porţi ale Europei”

Moţiunea de cenzură a PSD împotriva guvernului este plină de dramaturgie

Textul abundă în cuvinte ca ”Pande-mită”, ”chermeze”, ”bairam” sau ”Înaltele Porţi ale Europei”. Klaus Iohannis n-a scăpat de critică, chiar dacă moţiunea este împotriva guvernului Orban

Pentru a trece moţiunea sunt necesare votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Ludovic Orban: ”Moţiunea este un gest de iresponsabilitate”

Moţiunea de cenzură depusă de PSD împotriva guvernului Orban este plină de pasaje dramaturgice. Stilul argumentelor aduse seamănă mai mult cu un text de al lui Ion Luca Caragiale sau articolele lui Mihai Eminescu. Dramaturgia începe chiar din titlul: ”Guvernul-PNL de la pandemie la pande-mită generalizată”.

Apoi, PSD continuă cu enumerarea ”chermezelor” lui Ludovic Orban, Virgil Guran, Rareş Bogdan şi Costel Alexe. Chiar dacă deputaţii pot retrage încrederea acordată doar guvernului, preşedintele n-a scăpat de criticile PSD. Social-democraţii au folosit printre argumentele de a pica guvernul şi concluziile raportului Curţii de Conturi, care arată că în perioada stării de urgenţă prejudiciile s-au ridicat la peste 38 de milioane de lei. Marcel Ciolacu spune că PSD are suficiente voturi pentru a demite guvernul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mita,
motiune de cenzura,
cuvinte

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.