Dragoş Bucur şi Dana Nălbaru folosesc metoda Montessori în educaţia celor trei copii ai lor. "Independenţi şi fericiţi"

Postat la 04 octombrie 2018 905 afişări

Ce au în comun actorii Michael Douglas şi Hugh Grant, Bill Gates, dar şi moştenitorii Coroanei britanice, prinţul William şi prinţul Harry cu copiii Danei Nălbaru? Toţi au beneficiat de educaţie în sistemul de învăţământ care aplică metoda Montessori.

Dragoş Bucur şi Dana Nălbaru folosesc metoda Montessori în educaţia celor trei copii ai lor. "Independenţi şi fericiţi"

Metoda Montessori, pe înţelesul tuturor sau cum să creşti copii independenţi şi fericiţi 

 

Metoda perfecţionată de medicul şi pedagogul italian Maria Montessori cu zeci de ani în urmă pune accentul pe dezvoltarea independenţei şi pe o intervenţie redusă a adulţilor astfel încât copiii să-şi poată exprima şi dezvolta talentele native. Iar jocul este extrem de important în procesul de învăţare. La fel şi în ce priveşte relaţia dintre copii şi părinţi. 

 

Dragoş Bucur şi Dana Nălbaru folosesc metoda Montessori în educaţia celor trei copii ai lor. După ce în urmă cu doi ani şi-au retras fiica cea mare, Sofia,  din sistemul de învăţământ tradiţional, pentru a o instrui acasă, ei au decis să folosească metode alternative pentru educaţia copiilor.

 

După ce a arătat într-un filmuleţ postat pe pagina personală de Facebook că fiul ei în vârstă de trei ani ştie literele, ba mai mult citeşte cursiv, Dana Nălbaru a dezvăluit că foloseşte metoda Montessori în educaţia copiilor ei.

 

”Noi ne jucăm şi învăţăm după ele încă de când Kadri avea doi ani, desigur, la început doar ne-am jucat, uneori am înlocuit kit-ul cu boabe de fasole sau năut, nuci sau castane, dar cu timpul a început să înţeleagă la ce folosesc şi acum poate face în minte calcule matematice. Nu adună 23 cu 56 sau 134 cu 78, normal, nu a ajuns până acolo, dar adunări şi scăderi până la zece sau adunări din zece în zece sau sută în sută (a înţeles principiul) face fără probleme. Ce vreau să zic nu e că al meu băiat e special sau genial, vreau să spun că există metode pentru a-i ajuta sa înţeleagă anumite lucruri de la o vârstă fragedă. Ideea e că trebuie să ai răbdare”, a mărturisit Dana pe contul personal de Facebook.

 

Cititi mai multe pe www.one.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.