Dragonul Rosu a provocat cea mai mare paguba din istoria asigurarilor din Romania. Cat a platit compania care l-a asigurat?

Autor: Ana Raduta Postat la 19 aprilie 2011 45 afişări

Compania de asigurari Generali Asigurari a achitat dauna de la complexul comercial Dragonul Rosu. Pagubele au fost estimate la peste 55 de milioane de lei si sunt cele mai mari din istoria pietei de asigurari din Romania.

"Am platit catre clientul nostru, Niro Investment, care detine centrul comercial Dragonul Rosu, suma de 55.250.000 lei, in data de 4 martie 2011. Suma a fost stabilita in urma unui proces de negociere intre cele doua parti, finalizat pe cale amiabila, evaluarea daunei fiind realizata de catre echipa Generali impreuna cu experti internationali in lichidari de daune", spune Marie Kovarova, directorul general al generali Asigurari.

La aceasta suma se adauga si daunele produse marfurilor, platite direct chiriasilor din Dragonul Rosu, cu care aveau contract separat, si care se ridica la circa 100.000 euro.

Compexul comercial dragonul Rosu a fost afectat anul trecut de un incendiu de proportii, care s-a extins pe o suprafata de aproape 1.000 de metri patrati. Dincolo de pagubele materiale, incendiul a provocat si victime umane - unul dintre pompierii care incercau sa stinga flacarile a murit, iar alti patru au ajuns la spital.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurari,
paguba,
Dragonul Rosu
/actualitate/dragonul-rosu-a-provocat-cea-mai-mare-paguba-din-istoria-asigurarilor-din-romania-cat-a-platit-compania-care-l-a-asigurat-8171864
8171864
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.