Draghi: Zona euro a făcut progrese spectaculoase spre ieşirea din criza datoriilor

Postat la 28 ianuarie 2012 18 afişări

Zona euro a făcut progrese spectaculoase spre ieşirea din criza datoriilor din zona euro care afectează regiunea din decembrie 2009, a declarat vineri, la Davos, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi.

"Progresele sunt spectaculoase. Este uimitor, dacă se compară situaţia actuală cu cea de acum cinci luni, zona euro se află într-o altă lume", a afirmat Draghi la Forumul Economic Mondial. El a arătat că s-au întâmplat multe lucruri pozitive pe pieţele financiare, băncile au mai mult capital, mai puţine datorii şi "sunt într-o anumită măsură imunizate faţă de caracteristicile perverse ale crizei financiare". "Dacă vă uitaţi la progresele referitoare la pactul bugetar, acum trei luni nici măcar nu se punea o astfel de problemă", a spus Draghi.

Cititi mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
davos,
zona euro,
progrese,
criza,
datorii
/actualitate/draghi-zona-euro-a-facut-progrese-spectaculoase-spre-iesirea-din-criza-datoriilor-9184506
9184506
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.