Dovezi liniştitoare legate de vaccin. Anticorpi generaţi la 99% dintre angajaţii unui spital din Roma

Autor: Andreea Tobias Postat la 28 ianuarie 2021 179 afişări

La 21 de zile după administrarea primei doze de vaccin anti-Covid, 99% dintre cei vaccinaţi au dezvoltat anticorpi împotriva virusului. Sunt datele primei monitorizări efectuate în rândul angajaţilor Spitalului Bambino Gesù din Roma.

Dovezi liniştitoare legate de vaccin. Anticorpi generaţi la 99% dintre angajaţii unui spital din Roma

Prima doză a fost administrată la aproape 3.000 de lucrători sanitari care nu au fost vreodată în contact cu virusul, iar a doua doză la 1.425, scrie agenţia ANSA.

La şapte zile după a doua doză, anticorpii au fost dezvoltaţi de 100% dintre vaccinaţii evaluaţi.

Monitorizarea la 21 de zile după prima doză de vaccin Pfizer a evidenţiat un răspuns pozitiv la anticorpi în 99% din cazuri, cu producerea unei cantităţi de anticorpi specifici de 50 de ori mai mare decât pragul negativ.

La şapte zile după a doua doză, au fost dezvoltaţi anticorpi la 100% dintre persoanele vaccinate.

Date pozitive vin şi pe frontul imunologic: la doar 7 zile de la prima administrare a existat o creştere a celulelor B de memorie (cele care menţin producţia de anticorpi în timp) în 80% din cazuri şi o creştere semnificativă a celulelor T de memorie (care coordonează întregul răspuns imun împotriva virusului) la 64% dintre persoanele vaccinate.

Rezultate, explică reprezentanţii spitalului, par să susţină pe deplin datele epidemiologice: începând din a 14-a zi de la prima doză, adică după apariţia anticorpilor de protecţie şi a memoriei imune, până în prezent nu s-a înregistrat niciun caz de infecţie în rândul persoanelor vaccinate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccin,
anticorpi,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.