Dosarul Mehedinţi: Preşedintele CJ, şeful IPJ şi liderul PSD Orşova, ARESTAŢI preventiv

Postat la 04 aprilie 2014 38 afişări

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şefului IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi omului de afaceri Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova, în dosarul în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

Dosarul Mehedinţi: Preşedintele CJ, şeful IPJ şi liderul PSD Orşova, ARESTAŢI preventiv

 Instanţa a admis astfel cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care i-au reţinut joi pe Adrian Duicu, Ştefan Ponea şi Constantin Popescu.

Avocaţii celor trei au declarat recurs la decizia de arestare, contestaţia urmând să se judece la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Procurorii DNA au început urmărirea penală în cazul lui Adrian Duicu pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, instigare la dare de mită, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu şi două infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite.

Constantin Stefan Ponea, şeful IPJ Mehedinţi la data faptelor, este acuzat de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, iar omul de afaceri Constantin Popescu, de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dosarul-mehedinti-presedintele-cj-seful-ipj-si-liderul-psd-orsova-arestati-preventiv-12399989
12399989
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.