Dosarul Colectiv: Primarul Cristian Popescu Piedone şi ceilalţi inculpaţi scapă mai ieftin. Fără consecinţele grave din acuzaţiile lor, pot primi pedepse mai uşoare

Postat la 03 noiembrie 2021 182 afişări

Dosarul Colectiv: Primarul Cristian Popescu Piedone şi ceilalţi inculpaţi scapă mai ieftin. Fără consecinţele grave din acuzaţiile lor, pot primi pedepse mai uşoare

Curtea de Apel Bucureşti a decis, miercuri, schimbarea încadrării juridice a faptelor pentru care primarul Cristian Popescu Piedone şi ceilalţi inculpaţi din dosarul Colectiv au primit la Tribunal pedepse între 12 ani şi opt luni şi trei ani de închisoare. Procesul, care se judecă de cinci ani şi şase luni, va continua în 17 noiembrie, dar în sentinţa finală, judecătorii vor ţine cont de noile încadrări, pentru care pedepsele sunt mai mici.

Cei trei judecători din completul de la Curtea de Apel Bucureşti care judecă dosarul Colectiv – Adina Dumitrache, Andrei Iugan şi Carmen Găină – au decis ca fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, să fie judecat pentru abuz în serviciu, fiind scoasă acuzaţia de consecinţe deosebit de grave.

”Schimbă încadrarea juridică pentru inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone din infracţiunile de abuz în serviciu prev. de art. 13 ind.2 din Legea nr.78/2000 rap. la art. 297 alin.1 C.pen. şi art.309 C.pen (autorizaţia SC Colectiv Club SRL) şi abuz în serviciu prev. de art. 13 ind.2 din Legea nr.78/2000 rap. la art. 297 alin.1 C.pen (autorizaţia SC Noran Prompt SRL) în infracţiunile de abuz în serviciu prev. de art. 13 ind.2 din Legea nr.78/2000 rap. la art. 297 alin.1 C.pen. (autorizaţia SC Colectiv Club SRL) şi abuz în serviciu prev de art. 13 ind.2 din Legea nr.78/2000 rap. la art. 297 alin.1 C.pen (autorizaţia SC Noran Prompt SRL) – (eliminarea art. 309 C.pen. în raport cu prima infracţiune de abuz în serviciu)”, potrivit deciziei de miercuri a Curţii de Apel Bucureşti.

Cititi mai multe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
acuzatii,
dosar,
ieftin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.