Donald Tusk: UE va susţine reformele în Republica Moldova, un partener important al Uniunii Europene

Autor: Mihai Draghici Postat la 26 februarie 2015 33 afişări

Republica Moldova este un partener important al Uniunii Europene, iar cooperarea bilaterală va continua să fie aprofundată, a declarat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, după întrevederea pe care a avut-o la Bruxelles cu premierul moldovean Chiril Gaburici.

"Sunt foarte fericit să îl primesc pe premierul Gaburici aici, la Bruxelles, în prima sa vizită oficială în străinătate. Republica Moldova este un partener-cheie al Uniunii Europene şi intenţionăm să continuăm cooperarea în săptămânile, lunile şi anii care vin", a declarat Donald Tusk, conform unui comunicat oficial.

"Acordul de Asociere semnat anul trecut conferă un nou nivel de profunzime în relaţia bilaterală. Republica Moldova se transformă într-un modern stat european. Aplicarea Acordului, inclusiv a reformelor mult aşteptate, va accelera acest proces", a adăugat Tusk.

"Pe parcurs, beneficiile totale ale Acordului de Asociere vor fi simţite de poporul moldovean. Am discutat cu premierul Gaburici despre necesitatea intensificării acţiunilor de combatere a corupţiei, de reformare a sistemului judiciar şi de îmbunătăţire a condiţiilor pentru investiţii. Am fost de acord că există lacune esenţiale în sectorul financiar care trebuie abordate urgent", a subliniat Tusk.

"Uniunea Europeană va continua să fie alături de Republica Moldova pe parcursul acestui proces, prin oferirea de susţinere financiară şi tehnică", a insistat Tusk.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
R.MOLDOVA,
/actualitate/donald-tusk-ue-va-sustine-reformele-in-republica-moldova-un-partener-important-al-uniunii-europene-13899922
13899922
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.