Donald Tusk îndeamnă Republica Moldova, "partener-cheie" al UE, să continue reformele

Autor: Mihai Draghici Postat la 28 aprilie 2015 33 afişări

Uniunea Europeană consideră Republica Moldova un "partener-cheie", a afirmat la Chişinău Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, îndemnând Administraţia moldoveană să continue reformele şi să intensifice acţiunile anticorupţie.

"Am venit în Republica Moldova pentru a arăta că această ţară este un partener-cheie al Uniunii Europene. Puteţi conta pe susţinerea mea", a declarat Donald Tusk după întrevederea pe care a avut-o la Chişinău cu preşedintele moldovean, Nicolae Timofti.

"Am discutat cu preşedintele Timofti despre implementarea Acordului de Asociere, de care vor beneficia toţi cetăţenii Republicii Moldova. Intensificarea substanţială a relaţiilor comerciale bilaterale în 2014 este un semnal că mergem în direcţia cea bună", a spus Tusk, potrivit unui comunicat oficial.

"În acelaşi timp, sunt necesare eforturi suplimentare pentru avansarea reformelor într-un sens care să genereze o schimbare autentică, inclusiv pentru cetăţenii de rând. Am discutat despre necesitatea reformării sistemului judiciar şi despre combaterea corupţiei, acestea fiind priorităţi", a subliniat Tusk.

"Am văzut în propria mea ţară (Polonia - n.red) că merită să fie asumate reformele dificile. În acest moment, Republica Moldova se confruntă cu dificultăţi atât pe plan intern, cât şi pe fondul instabilităţii şi incertitudinii regionale. Vrem să oferim asistenţă Republicii Moldova pentru a construi o poziţie puternică faţă de exterior şi pentru a deveni credibilă pe plan intern, o problemă pe care o vom aborda în continuare la summitul Parteneriatului Estic, programat la Riga luna viitoare", a insistat Tusk.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
TUSK,
R.MOLDOVA
/actualitate/donald-tusk-indeamna-republica-moldova-partener-cheie-al-ue-sa-continue-reformele-14170599
14170599
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.