Donald Tusk denunţă atitudinea lui Boris Johnson privind Brexit

Postat la 20 august 2019 65 afişări

Donald Tusk, preşedintele în funcţie al Consiliului European, a denunţat abordarea premierului britanic, Boris Johnson, în negocierile pe tema Brexit, acuzându-l că susţine introducerea controalelor la frontiera dintre provincia britanică Irlanda de Nord şi Irlanda.

Donald Tusk denunţă atitudinea lui Boris Johnson privind Brexit

"Garanţiile (din Acordul Brexit -n.red.) au rolul de a evita reinstituirea controalelor la frontiera irlandeză până când va fi găsită o soluţie alternativă. Cei care se opun garanţiilor fără a propune variante alternative susţin de fapt reinstituirea controalelor vamale, chiar dacă nu recunosc acest lucru", a transmis Donald Tusk prin Twitter.

Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
frontiera,
sustinere,
acord,
acuzatii,
consiliu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.