Donald Trump renunţă la impunerea de noi taxe pe importurile din China, reluând negocierile comerciale

Autor: Marinela Sarbu Postat la 30 iunie 2019 69 afişări

Statele Unite şi China au convenit sâmbătă să reia negocierile comerciale după ce preşedintele Donald Trump a oferit concesii inclusiv renunţarea la impunerea de noi taxe şi o relaxare a restricţiilor asupra companiei Huawei, pentru a reduce tensiunile cu Beijingul, potrivit Reuters.

China a fost de acord să facă noi achiziţii de produse agricole din SUA şi să se întoarcă la masa de negocieri. Nu a fost stabilit niciun termen pentru a ajunge la un acord, iar cele două mari economii ale lumii rămân în contradicţie asupra unor părţi semnificative ale unui acord.

Ultima rundă de discuţii majore a eşuat în luna mai.

Pieţele financiare, care au fost zdruncinate de războiul comercial care durează de aproape un an, ar putea încuraja armistiţiul. Washingtonul şi Beijingul au plătit taxe de miliarde de dolari pentru importurile celuilalt, ameninţând că vor frâna o economie globală deja încetinită. Aceste taxe rămân în vigoare în timpul reluării negocierilor.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
CHINA,
G20

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.