Dominic Fritz: Sunt, de azi, primar validat definitiv al Timişoarei

Autor: Petru Mazilu Postat la 28 octombrie 2020 30 afişări

Dominic Fritz a anunţat miercuri că a fost validat ca primar al oraşului Timişoara. Prin intermediul unui mesaj de pe Facebook, el a spus că va fi învestit în funcţie vineri. Procedura are loc în condiţiile în care Tribunalul Timiş a respins trei apeluri împotriva hotărârii de validare a mandatului

Dominic Fritz: Sunt, de azi, primar validat definitiv al Timişoarei

Dominic Fritz a anunţat miercuri că a fost validat ca primar al oraşului Timişoara. El a purtat o discuţie cu prefectul judeţului Timiş şi a aflat că ceremonia de învestire este programată vineri, la ora 10.00.

Procedura are loc după ce Tribunalul Timiş a respins trei apeluri împotriva hotărârii de validare a mandatului de primar, prin care se invoca o incompatibilitate între calitatea de cetăţean european şi dreptul de a candida la Primărie.

Judecătorii au confirmat legalitatea validării mandatului, a candidaturii lui Fritz şi votul timişorenilor. S-a respins de asemenea cererea de sesizare a Curţii Constituţionale.

„Este o victorie nu doar a mea ca persoană, este a timişorenilor care au dat votul lor unui cetăţean european. Decizia de azi consfinţeşte acest vot. A învins o idee, a Europei comune, principiul că orice cetăţean european are dreptul să participe la alegeri în localitatea în care a ales să stabilească. Este şi o victorie pentru toţi românii care s-au stabilit în alte state europene şi cărora li se recunoaşte un drept fundamental, acela de a fi implicaţi în deciziile privind direcţia comunităţilor în care trăiesc. Mă bucur imens că Timişoara a deschis un drum care stabileşte odată pentru totdeauna ideea Europei comune în care suntem egali în drepturi. Acum chiar: hai să ne apucăm de treabă, Timişoara”, a scris, pe Facebook, primarul ales al oraşului Timişoara

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fritz,
validare,
primar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.