Doliu la Hollywood: Doris Day, una dintre cele mai mari actriţe şi cântăreţe ale lumii, a murit la 97 de ani

Postat la 13 mai 2019 80 afişări

Actriţa şi cântăreaţa americană Doris Day, o legendă a Hollywood-ului, nominalizată la Oscar şi premiată cu Grammy, a murit la vârsta de 97 de ani, din cauza unei pneumonii, luni, în locuinţa sa din Carmel Valley, California, potrivit bbc.com.

Doliu la Hollywood: Doris Day, una dintre cele mai mari actriţe şi cântăreţe ale lumii, a murit la 97 de ani

Fundaţia pentru apărarea drepturilor animalelor înfiinţată de artistă, The Doris Day Animal Foundation, a confirmat decesul acesteia.

Filmele în care a jucat Doris Day au fost unele dintre cele mai de succes din istoria Hollywood-ului, dar actriţa a pus punct carierei pe când avea 50 de ani, devenind activistă pentru drepturile animalelor.

În 2008, a primit premiul Grammy pentru întreaga activitate, iar, pe parcursul carierei sale de cântăreaţă, trei dintre hiturile sale - "Sentimental Journey", "Secret Love" şi "Que Sera Sera" - au fost incluse în Grammy Hall of Fame. "Secret Love" şi "Que Sera Sera" au fost recompensate şi cu premii Oscar pentru cel mai bun cântec în anii 1950.

Doris Day a primit două stele pe Hollywood Walk of Fame, una pentru cariera în film şi una pentru activitatea muzicală.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
deces,
hollywood,
actrite,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.