Dolarul american creşte la cel mai înalt nivel din ultimele 14 luni, pe fondul crizei turceşti

Postat la 15 august 2018 135 afişări

Dolarul a crescut, miercuri, la cel mai înalt nivel din ultimele 14 luni, ca urmare a crizei lirei turceşti, care s-a răspândit pe pieţele emergente, alimentând cererea pentru dolarul american ca pe un activ sigur, relatează Reuters.

Dolarul american creşte la cel mai înalt nivel din ultimele 14 luni, pe fondul crizei turceşti

Semnele că economia Statelor Unite rămâne solidă înaintea creşterii ratei dobânzii aşteptate de Rezerva Federală (Fed) luna viitoare au ajutat dolarul să depăşească recent alte valute. De asemenea, un factor de influenţă pentru întărirea dolarului ar putea fi lira turcească, a cărei depreciere a afectat moneda europeană din cauza expunerii băncilor europene în Turcia, determinând o cerere crescută a valutei americane, dar şi a altor valute, cum ar fi francul elveţian şi yenul japonez.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.