Doi trecători, sechestraţi şi torturaţi în Bucureşti, după ce le-au reproşat poliţiştilor că nu poartă mască. Fapte abominabile, dezvăluite la 5 luni de la derularea lor

Postat la 05 martie 2021 241 afişări

Doi trecători, sechestraţi şi torturaţi în Bucureşti, după ce le-au reproşat poliţiştilor că nu poartă mască. Fapte abominabile, dezvăluite la 5 luni de la derularea lor

Nouă poliţişti de la Secţia 16 din Capitală sunt urmăriţi penal infracţiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, tortură, respectiv complicitate la tortură,

Opt dintre aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Inculpaţii făceau parte dintr-un filtru de poliţie organizat în zona străzii Calea Şerban Vodă din Bucureşti.

Nouă poliţişti de la Secţia 16 din Capitală sunt urmăriţi penal infracţiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, tortură, respectiv complicitate la tortură, opt dintre ei fiind reţinuţi pentru 24 de ore. Aceştia au bătut şi sechestrat două persoane care le reproşaseră că nu poartă mască deşi sunt obligaţi de lege şi sunt în timpul serviciului. Evenimentele s-au petrecut pe 1 septembrie anul trecut.

Cei nouă poliţişti asigurau noaptea un filtru de poliţie pe Calea Şerban Vodă, în contextul epidemiei de Covid-19, când au fost abordaţi de cei doi trecători.

„La data de 03.03.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 9 inculpaţi, agenţi de poliţie din cadrul DGPMB Secţia 16 Poliţie – Biroul de Ordine Publică, pentru infracţiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, tortură, respectiv complicitate la tortură. Totodată, s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore a 8 dintre inculpaţi, respectiv măsura controlului judiciar faţă de un inculpat”, anunţă Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Potrivit procurorilor, la data de 01.09.2020, în jurul orelor 01.45, inculpaţii făceau parte dintr-un filtru de poliţie organizat în zona străzii Calea Şerban Vodă din mun. Bucureşti, context în care au fost abordaţi de persoanele vătămate G.M.I. şi G.T.N. care le-au adresat reproşuri cu privire la nepurtarea măştilor de protecţie în contextul epidemiologic SARS-COV2.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
politisti,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.