Doi soţi, pompieri în Ucraina, şi-au trimis copiii în siguranţă în casa unei angajate a ISU Suceava

Autor: Cosmin Pirv Postat la 01 martie 2022 78 afişări

Solidaritate între pompierii din România şi din Ucraina. Doi soţi, pompieri militari în zona Cernăuţi, şi-au trimis marţi copiii, de 3 şi 10 ani, în casa unei angajate a ISU Suceava, unde vor rămâne în siguranţă timp de câteva zile.

Doi soţi, pompieri în Ucraina, şi-au trimis copiii în siguranţă în casa unei angajate a ISU Suceava

Potrivit ISU Suceava, Simona şi Alla s-au cunoscut în urmă cu trei ani de zile la misiuni comune ale pompierilor militari români şi ucraineni, iar între cele două s-a legat o relaţie de prietenie.

„Alla şi soţul ei, Saşa, sunt pompieri militari ucraineni, din zona Cernăuţi. Zilele trecute, au adăugat ca accesorii la uniforma lor veste antiglonţ şi arme de foc...”, susţin reprezentanţii ISU Suceava.

Potrivit acestora, Alla a sunat-o pe Simona şi i-a spus că trimite copiii şi pe bunica acestora în România, deşi nu ştia dacă aceştia o să aibă unde stea. Sublocotenentul Simona Cojocar i-a venit în întâmpinare şi a liniştit-o: „Vor sta la mine!”.

Cei doi părinţi ucraineni au încredinţat fetiţele şi pe bunica acestora Simonei. „Cu inima zdrobită, s-au întors la datorie, dar, totuşi, mângâiaţi de generozitatea Simonei şi de faptul că ştiu de soarta celor trei suflete”, spune ISU Suceava.

Marţi dimineaţă, cele două fete, de 3 şi 10 ani, împreună cu bunica lor, au ajuns în căminul Simonei, departe de imaginile de coşmar.

„Ana, desena liniştită la o masuţă. Era senină şi zâmbea tuturor. Pe Maria, însă, în ciuda celor 10 anişori, evenimentele din ultimele zile o maturizaseră înainte de vreme. Era tristă, iar bunica Valentina, cu greu încerca să-i smulgă un zâmbet...”, transmite ISU Suceava.

Cele trei vor rămâne la Suceava câteva zile, până când vor obţine bilete de avion, următoarea destinaţie fiind Olanda, unde se află mătuşa fetiţelor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pompieri,
ucraina,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.