Doi români, găsiţi vinovaţi în SUA de fraude cibernetice. Pot sta ZECI de ani în închisoare

Postat la 15 aprilie 2019 31 afişări

Doi hackeri români au fost găsiţi vinovaţi de o serie de infracţiuni cibernetice, sub formă de malware, care au afectat computerele a mii de oameni din întreaga lume, informează Cleveland.com. Procurorii au anunţat că aceştia pot primi o condamnare de 20-30 de ani, într-o închisoarea federală.

Doi români, găsiţi vinovaţi în SUA de fraude cibernetice. Pot sta ZECI de ani în închisoare

Bogdan Nicolescu (36 de ani) şi Radu Miclăuş (37 de ani) au fost condamnaţi, joi, 11 aprilie, pentru 21 de acuzaţii, printre care furt de identitate şi implicare în acţiuni de spălare a banilor.

 

Cazul a apărut în 2016, când cei doi au fost arestaţi în Bucureşti şi duşi în Statele Unite trei luni mai târziu. La vremea respectivă, procurorii care se ocupau de caz au anunţat că victimele au pierdut mai mult de 4 milioane de dolari în urma acestor infracţiuni.

 

Procurorii federali au petrecut mai mult de două săptămâni prezentând unui juriu dovezi conform cărora cei doi făceau parte dintr-o reţea „botnet”, care controla 400.000 de calculatoare, majoritatea de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Juriul a început deliberările marţi, 9 aprilie, acordând verdictul final joi, 11 aprilie.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gasire,
inchisoare,
romani,
vinovati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.