Doi învăţători dintr-un sat braşovean vor să amenajeze un afterschool într-un autobuz recondiţionat

Autor: Petru Mazilu Postat la 01 octombrie 2020 1572 afişări

Doi învăţători dintr-un sat din judeţul Braşov vor să amenajeze un afterschool într-un autobuz recondiţionat. Ei au licitat pentru o maşină scoasă din circulaţie şi în ajutorul lor au sărit Simona Halep şi Asociaţia Zi de Bine.

Doi învăţători dintr-un sat braşovean vor să amenajeze un afterschool într-un autobuz recondiţionat

Proiectul se numeşte Edubuzz şi a fost conceput de doi învăţători din comuna Augustin, Natalia Ginghina şi Adrian Secal. Ei vor să transforme autobuzul vechi într-un spaţiu de învăţare modern, unde cei peste 400 de copii, înregistraţi pentru anul şcolar 2020-2021, să poată veni după ore.

Simona Halep s-a alăturat cauzei Edubuzz donându-şi ziua de naştere pentru ca acest proiect să prindă viaţă.

„Dacă ar fi să mă gândesc la un cadou pe care aş vrea să-l primesc de ziua mea, acesta ar fi să le arăt unor învăţători dintr-un sat al României, cât de mulţi oameni le sunt alături. Aş vrea să-i ajutăm să transforme un autobuz ruginit, salvat de la fiare vechi, într-un afterschool pentru toţi copiii din sat. Orice contribuţie, oricât de mică, de la cât mai mulţi oameni din toate colţurile lumii, le-ar da curaj celor doi tineri şi ar face din aniversarea mea o sărbătoare cu adevărat reuşită”, a spus Simona Halep.

Fonduri vor fi strânse şi de Melania Medeleanu şi Luciana Zaharia, fondatoarele Asociaţiei Zi de Bine, care au decis să se implice în proiectul Edubuzz.

„În comuna Augustin sunt foarte mulţi copii care locuiesc în condiţii dificile, în case sărăcăcioase, răsfirate pe dealuri sau în zone inundabile de pe malul Oltului. Foarte mulţi copii ajung, din cauza a 3 ani de repetenţie sau a ruşinii de a mai veni la şcoală dacă au rămas repetenţi, în imposibilitatea de a mai continua studiile astfel. După Microduş, duba transformată în duş mobil, vom aduce la lumină Edubuzz, un centru de zi colorat, în care copiii să intre curioşi şi din care să plece la finalul zilei cu un zâmbet larg, dar şi cu informaţii valoroase. Şi când însoţitori pe acest drum le sunt profesori ca Natalia şi Adrian, e o bucurie să te implici”, au spus Melania Medeleanu şi Luciana Zaharia, fondatoarele Asociaţiei Zi de Bine.

Proiectul va fi implementat în luna octombrie.

„Edubuzz este un proiect care abia aşteptam să prindă aripi. Sunt nerăbdătoare să le putem preda copiilor dintr-un spaţiu care să îi inspire. Sunt convinsă că această experienţă inedită le va trezi interesul pentru şcoală, pentru a învăţa şi pentru a-şi face noi prieteni. Ne dorim ca acest autobuz să le seteze noi valori care să îi îndrume pe tot parcursul vieţii lor”, a declarat învăţătoarea Natalia Ginghina.

Cei doi învăţători îşi doresc nu doar să-i înveţe pe copii să scrie şi să citească, ci şi să implice cât mai mulţi oameni în proiect. Prieteni care să le vorbească celor mici, dar poate şi părinţilor lor, despre nutriţie şi gătit sănătos, despre educaţie financiară, antreprenorială, prim ajutor, să organizeze seri de filme, campionate de board-games, cursuri de canto, fotografie, actorie sau dans.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
autobuz,
proiect,
învăţători

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei? Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei?

Ajunsă la pragul istoric de un sfert de secol de activitate pe piaţa locală de servicii medicale private, reţeaua de sănătate Regina Maria se pregăteşte să construiască următorii 25 de ani de performanţă pe pilonii ridicaţi prin investiţiile şi inovaţiile implementate până acum. Care au fost cele mai importante borne depăşite? Ce înseamnă performanţa în medicina privată? Cum va arăta piaţa locală de servicii medicale private peste 25 de ani? – sunt câteva dintre întrebările la care ne răspunde Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

vezi continuarea
ZF.ro
Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Mediafax
O caricatura cu Recep Tayyip Erdogan, pe prima pagină din Charlie Hebdo O caricatura cu Recep Tayyip Erdogan, pe prima pagină din Charlie Hebdo
Efectele SARS-CoV-2: Creierul uman, mai bătrân cu până la 10 ani după COVID-19. Ce arată rezultatele unui studiu despre deficitul cognitiv
MonitorulApararii
NEVERENDING STORY NEVERENDING STORY
7 lecţii învăţate de forţele ruse în războiul din Siria
MonitorulPartidelor
Cătălin Rădulescu: Ne place ideea de ecologism. Purtarea măştii nu trebuie să fie obligatorie Cătălin Rădulescu: Ne place ideea de ecologism. Purtarea măştii nu trebuie să fie obligatorie
Dominic Fritz: Sunt, de azi, primar validat definitiv al Timişoarei
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA... COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA...
De ce trebuie să se ţină la termen alegerile parlamentare? Analiza lui Ion Cristoiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.