Doi foşti directori ai Electrica Braşov, condamnaţi la câte şapte ani de închisoare cu executare

Autor: Otilia Ciocan Postat la 14 martie 2015 68 afişări

Constantin Jugănaru, fostul director general al Electrica Braşov, şi Gheorghe Puşcaşiu, fostul director economic, au fost condamnaţi la câte şapte ani de închisoare cu executare, în dosarul în care erau acuzaţi de luare de mită, abuz în serviciu în formă calificată şi spălare de bani.

Decizia a fost luată de instanţa supremă şi este definitivă.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi Gherghel Gavril, şeful serviciului de aprovizionare depozite din cadrul SISE Braşov, iar pentru el instanţa a dispus achitarea.

Tot achitarea s-a decis şi în cazul oamenilor de afaceri Vasile Braşoveanu, Gheorghe Oprea, Dumitru Osman şi Gheorghe Biţu.

Pe de altă parte, afaceriştii Ioan Daniel Staicu şi Vasile Croitoru au primit pedepse cu închisoare de trei, respectiv cinci ani.

În cazul oamenilor de afaceri Sorin Marius Spîrchez şi Cornel Cosmin Caraba, instanţa supremă a decis că faptele s-au prescris.

Decizia în acest dosar vine după zece ani de procese, timp în care cazul a ajuns, în primă instanţă, pe masa judecătorilor de la Tribunalul Braşov, mai apoi a fost soluţionat de cei de la Curtea de Apel Braşov, pentru ca sentinţa definitivă să o dea magistraţii Înaltei Curţi de Casaţi şi Justiţie.

Potrivit anchetatorilor, la începutul anului 2004, omul de afaceri Vasile Croitoru a iniţiat constituirea unui grup infracţional care a vândut în mod fraudulos Sucursalei de Întreţinere şi Servicii Energetice din cadrul Electrica Braşov produse electrice contrafăcute, sub marca Siemens, la preţuri supraevaluate. Produsele erau chinezeşti şi fuseseră procurate din complexele comerciale bucureştene.

"Cei doi directori braşoveni trimişi în judecată au cumprărat ilegal acestă marfă, după ce au primit mită câte patru miliarde de lei vechi şi câte o maşină de lux. Banii au fost folosiţi ulterior pentru construirea sau renovarea unor imobile proprietate personală, iar maşinile au fost trecute pe numele unor rude. Prejudiciul adus Sucursalei Braşov a societăţii Electrica însumează peste 200 de miliarde de lei vechi”, se arăta în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ELECTRICA,
CONDAMNARE,
EXECUTARE
/actualitate/doi-fosti-directori-ai-electrica-brasov-condamnati-la-cate-sapte-ani-de-inchisoare-cu-executare-13986147
13986147
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.