Avioane de război din Myanmar au ucis patru civili în China

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 14 martie 2015 506 afişări

Avioane de război din Myanmar trimise împotriva unor rebeli separatişti au largat o bombă pe un teren cultivat cu trestie de zahăr din China şi au omorât patru civili, scria presa oficială chineză sâmbătă, relatează CNN.

Alte nouă persoane au fost rănite, potrivit agenţiei Xinhua.

Imediat după incident, vineri, Beijingul a trimis avioane de vânătoare să patruleze la frontiera comună.

Avioanele au fost trimise să "urmărească, monitorizeze, avertizeze şi gonească" avioane militare din Myanmar, au precizat forţele armate chineze într-un comunicat.

China l-a convocat pe ambasadorul Myanmarului la Beijing după incident, care a avut loc în apropiere de oraşul de frontieră Lincang.

Adjunctul ministrului chinez de Externe, Liu Zhenmin, a îndemnat Myanmarul să deschidă o anchetă şi să-i aducă în faţa justiţiei pe cei care se află în spatele atacului.

Forţele din Myanmar luptă împotriva unor rebeli separatişti într-o regiune greu accesibilă vecină cu provincia chineză Yunnan.

În cursul unor incidente recente, tiruri rătăcite au avariat proprietăţi de partea chineză a frontiereri, determinând Beijingul să ceară autorităţile de la Naypyidaw să asigure securitatea.

Myanmarul nu a reacţionat imediat după incident

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MYANMAR,
INCIDENT,
CHINA
/actualitate/avioane-de-razboi-din-myanmar-au-ucis-patru-civili-in-china-13984742
13984742
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.