Doi dintr-un foc la Interne

Postat la 10 martie 2006 11 afişări

Ministrul de interne, Vasile Blaga, n-a fost niciodata un om care sa fi iesit prea mult in fata. A dat impresia ca mai mult a tacut si a facut. Primele mutari spectaculoase facute de membrii noii echipe guvernamentale ii apartin.

Ministrul de interne, Vasile Blaga, n-a fost niciodata un om care sa fi iesit prea mult in fata. A dat impresia ca mai mult a tacut si a facut. Primele mutari spectaculoase facute de membrii noii echipe guvernamentale ii apartin. Dintr-un foc, el i-a schimbat pe secretarul de stat Toma Zaharia si pe seful politiei, Dumitru Sorescu, ambii chestori principali.

 

Toma Zaharia era considerat un apropiat al fostului premier Adrian Nastase. El are o istorie delicata, legata de dosarul Sintofarm (trafic cu heroina), contractul EADS (securizarea frontierelor), legaturi periculoase cu lumea interlopa (de exemplu, Nutu Camataru) si ispravi de vitejie in decembrie 1989, cand ar fi schingiuit cativa revolutionari. 

 

Si fostul sef al Inspectoratului General al Politiei ar schimba cate ceva, daca ar putea, la momentul decembrie 1989. Dumitru Sorescu, pe atunci maior, a facut parte din "echipa mortii" care a transportat 40 de cadavre de la Timisoara la crematoriul din Bucuresti. Exista martori care spun ca s-a ocupat de desertarea cenusii acestora intr-o gura de canal.

 

Inlocuitorul lui Zaharia este chestorul Anghel Andreescu, fost sef al SPP, al Jandarmeriei Romane si, pana saptamana trecuta, al Centrului de Studii Postuniversitare din cadrul MAI. Andreescu a fost pe prima pagina a ziarelor in 1999 cand jandarmii sai au oprit la Stoenesti marsul minerilor lui Miron Cozma.

 

Noul sef al IGP este chestorul Dan Fatuloiu, care a mai fost sef al Politiei Capitalei si, pana acum, fost adjunct al Directiei Generale de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/doi-dintr-un-foc-la-interne-2510496
2510496
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.