Document: Paşaportul de vaccinare este încă la câteva luni distanţă

Autor: Alex Ciutacu Postat la 03 martie 2021 53 afişări

Document: Paşaportul de vaccinare este încă la câteva luni distanţă

Uniunea Europeană este încă la câteva luni distanţă de emiterea certificatelor de vaccinare pentru Covid-19, ceea ce înseamnă că blocul european ar putea rata încă un sezon turistic, evoluţie ce s-ar putea dovedi devastatoare atât pentru industria aviatică, cât şi pentru industria ospitalităţii, potrivit Bloomberg.

Comisia Europeană lucrează la „stabilirea unui cadru de încredere şi a unei infrastructuri digitale care ar facilita autentificarea” unor astfel de documente, conform unei note de informare care a circulat printre delegaţiile ţărilor membre, marţi.

Liderii UE au fost informaţi săptămâna trecută că „munca tehnică din spatele unei astfel de platforme ar dura între două şi patru luni”, conform notei de informare, datată 2 martie.

Statele membre poartă dezbateri tensionate cu privirea la introducerea acestor certificate, care vor fi utilizate pentru ca confirma dacă posesorii acestora au fost testaţi negativ recent, vaccinaţi, sau şi-au revenit după boală – ceea ce ar putea însemna că au imunitate.

Economiile europene dependente de turism insistă ca aceste paşapoarte digitale să fie introduse cât mai rapid pentru a se întoarce măcar parţial la normalitate.

Documentul văzut de Bloomberg le cere statelor membre să îşi spună părerea înainte ca braţul executiv al Uniunii Europene să lanseze o propunere legislativă spre finalul lunii martie. Printre problemele care trebuie rezolvate pentru a permite o „adoptare rapidă” a propunerii se numără şi întrebarea dacă aceste certificate sunt menite pentru călătorii în interiorul blocului europen, şi ce înseamnă acest lucru pentru călătoriile în alte ţări.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.