Doar o casă din 60 are centrală nouă în acest an

Postat la 25 decembrie 2012 46 afişări

Livrările de centrale termice s-au menţinut în primele nouă luni din 2012 la un nivel apropiat celui înregistrat în perioada similară a anului trecut, spun jucătorii din piaţa de profil. În ciuda estimărilor optimiste de la începutul anului, prognozele privind evoluţia pieţei în 2012 nu exclud, în prezent, chiar varianta unui regres uşor al vânzărilor, pe fondul contextului economic dificil.

"Estimăm o scădere de aproximativ 3% per total piaţă, în volum, cu o creştere de circa 25-30% pe segmentul centralelor termice în condensare şi o scădere de 4%-6% pentru segmentul cen­tralelor convenţionale. În acest moment circa 10% din piaţa de centrale termice pe gaz din România este compusă din aparate în condensare, restul revenind cen­tralelor termice convenţionale", spune Cătălin Drăguleanu, director de vânzări al Ariston Thermo România. Piaţa de profil este influenţată de o importantă sezonalitate a vânzărilor, în condiţiile în care instalarea sistemelor proprii de încălzire este realizată mai ales în cea de-a doua parte a anului.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
case,
centrala,
centrale termice
/actualitate/doar-o-casa-din-60-are-centrala-noua-in-acest-an-10411204
10411204
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.