Doar 14% dintre români încheie poliţe de asigurare CASCO

Autor: Ioana Matei Postat la 09 decembrie 2014 68 afişări

64% dintre români deţin în prezent o poliţă de asigurare. Dintre aceştia, cei mai mulţi (58%) deţin o poliţă RCA, 42% o asigurare de locuinţă, iar 28% o asigurare de pensie privată, potrivit unui studiu cantitativ realizat de Exact Cercetare şi Consultanţă în luna noiembrie, pe un eşantion de 1039 de respondenţi. Studiul a arătat că poliţa CASCO nu se află printre priorităţile şoferilor şi doar 14% dintre români apelează la astfel de poliţe de asigurare.

Doar 14% dintre români încheie poliţe de asigurare CASCO

Privind spre categoria poliţelor de tip CASCO, 34% dintre proprietarii acestora au luat personal decizia de cumpărare, în timp ce 33% au luat această decizie împreună cu cineva.

În momentul de faţă, 22% dintre respondenţii ce deţin poliţe casco au apelat la Allianz Ţiriac, iar 14% la Groupama şi, respectiv, Omniasig. Verificând însă intenţiile viitoare de achiziţie a poliţelor CASCO, se constată o modificare a topului preferinţelor. Astfel, dacă prima şi a doua poziţie sunt în continuare ocupate de Allianz Ţiriac (21%) şi Groupama (12%), pe poziţia a treia se situează în acest caz Asirom (11%), Omniasig coborând de pe poziţia a treia pe cea de-a şasea, cu 8%, după Astra Asigurări şi Generali.

Dacă în cazul poliţelor CASCO, circa o treime dintre proprietarii de autoturisme (34%) au luat singuri decizia de a încheia astfel de poliţe, pentru cele RCA, procentul acestora este aproape dublu: 66%. La rândul lor, cei care au luat decizia de cumpărare a unei asigurări de tip RCA împreună cu o altă persoană, se regăsesc în procent de 30%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurare,
polite,
romani,
casco,
rca,
studiu
/actualitate/doar-14-dintre-romani-incheie-polite-de-asigurare-casco-13711000
13711000
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.