DNA: Urmărire penală in rem în cazul licenţelor IT pentru şcoli, pentru care s-au plătit 9 mil. euro

Postat la 10 iulie 2014 33 afişări

DNA a început urmărirea penală in rem, pentru trafic de influenţă, abuz în serviciu, luare şi dare de mită, în dosarul deschis în urma sesizării Corpului de control al Guvernului, privind închirierea şi extinderea de licenţe pentru şcoli, pentru care s-au plătit aproximativ nouă milioane de euro.

DNA: Urmărire penală in rem în cazul licenţelor IT pentru şcoli, pentru care s-au plătit 9 mil. euro

 Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, într-un comunicat de presă transmis joi agenţiei MEDIAFAX, că procurorii Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări în cauza penală constituită ca urmare a sesizării Corpului de Control al Primului-ministru din 21 mai 2013.

"Obiectul sesizării l-a constituit închirierea şi extinderea de licenţe educaţionale de către, Ministerul pentru Societatea Informaţională şi Ministerul Educaţiei Naţionale care contrar dispoziţiilor acordului cadru nr. 32/12.08.2009 au încheiat, contrar HG nr. 460/2009, contracte de furnizare produse, existând indicii că s-au efectuat plăţi privind o sumă de aproximativ 9 milioane euro, destinate unităţilor de învăţământ", a precizat DNA.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dna-urmarire-penala-in-rem-in-cazul-licentelor-it-pentru-scoli-pentru-care-s-au-platit-9-mil-euro-12922818
12922818
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.