DNA: Ofiţerul BCCO Saghel dădea informaţii despre dosare patronului Petrolul Ploieşti, Daniel Capră

Autor: Daciana Ilie Postat la 19 august 2015 134 afişări

Ofiţerul BCCO Emanuel Saghel îi dădea informaţii despre dosare lui Daniel Capră, patronul Petrolul Ploieşti, de la care primea în schimb bilete la meciurile echipei şi consumaţii la o lojă a stadionului, la consumaţii participând şi şeful IPJ Prahova Viorel Dosaru şi adjunctul acestuia, susţine DNA.

Potrivit referatului cu propunere de arestare preventivă întocmit de DNA Ploieşti în dosarul în care sunt cercetaţi şeful DGA Prahova, Constantin Ispas, ofiţerul BCCO Ploieşti Emanuel Saghel şi adjunctul şefului Poliţiei Judeţene Prahova, Adrian Rădulescu, Saghel, care conduce Serviciul de combatere a finanţării terorismului şi spălării banilor din BCCO Ploieşti, primea bilete la meciurile echipei de fotbal Petrolul Ploieşti şi îi furniza patronului clubului ploieştean, Daniel Capră, informaţii despre dosarele în care acesta este cercetat de DIICOT.

Astfel, conform documentului citat, în primăvara anului 2014, Emanuel Saghel l-a contactat pe Daniel Capră şi i-a spus că ştie despre controlul fiscal făcut de către Direcţia Antifraudă Fiscală Alexandria la clubul sportiv Petrolul, asigurându-l că actul de control fiscal va fi urmat de un dosar penal, "în legătură cu care se va implica personal, atât pentru a fi preluat de o unitate de parchet din Ploieşti, cât şi pentru a-l soluţiona în mod favorabil".

Conform procurorilor DNA, despre discuţiile dintre patronul de la Petrolul şi ofiţerul BCCO Ploieşti, dar şi despre asigurările verbale date de Saghel cu privire la soluţionarea favorabilă a dosarului întocmit pe numele lui Daniel Capră şi al clubului patronat de acesta, F.C. Petrolul Ploieşti SA, are cunoştinţă şi Alexandru Crângu, director executiv al clubului sportiv menţionat şi prieten al celor doi.

"Urmare a acestor promisiuni, Saghel Emanuel a pretins şi primit pentru fiecare partidă-meci de fotbal disputată de către F.C. Petrolul Ploieşti, pe teren propriu, bilete de acces - între 5 şi 30 de bilete, având valoare nominală aferente tribunelor 0, I şi II, cuprinsă între 20-50 lei, media valorică pentru meci jucat fiind de 300-800 lei. Aceste bilete erau pretinse şi primite la sediul clubului de fotbal, cel ce se ocupa de procurarea şi înmânarea acestora fiind Crângu Alexandru", se arată în referatul cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii susţin, de asemenea, că, pe lângă biletele de acces la meciurile de fotbal, Emanuel Saghel "a beneficiat şi de alte foloase, constând în consumaţii de băuturi alcoolice şi alimente, servite la una din lojele stadionului, consumaţii oferite de către S.C. Rodis S.R.L., al cărei administrator era Crângu Alexandru, facturate către S.C. FC Petrolul Ploieşti S.A. şi achitate integral de Capră Daniel în contul societăţii, la aceste consumaţii participând, printre alte persoane şi Rădulescu Adrian - adjunct al I.J.P. Prahova şi Dosaru Viorel - şeful I.J.P. Prahova. Aceste consumaţii se ridicau la valoarea de 500-1.500 lei, pentru fiecare meci desfăşurat".

Un martor cu identitate protejată din dosar susţine, de asemenea, că, în octombrie 2014, Emanuel Saghel s-a întâlnit cu Daniel Capră la un restaurant din Ploieşti despre care se ştie că aparţine directorului executiv al FC Petrolul Ploieşti, Alexandru Crângu, şi că acolo ofiţerul BCCO Ploieşti l-a anunţat pe Capră "că nu poate să-l ajute în rezolvarea favorabilă a dosarului său penal, informându-l că telefoanele sale sunt interceptate de organele de poliţie şi sfătuindu-l în acelaşi timp să nu îşi schimbe numerele de telefon, dar să aibă grijă despre ce discută la telefon şi cu cine discută, angajându-se totodată că îl va anunţa din timp despre data efectuării percheziţiilor domiciliare ce vor fi solicitate în cauză".

Acelaşi martor susţine că Saghel îi trimitea mesaje lui Daniel Capră şi prin intermediul lui Alexandru Crângu, precizează referatul DNA.

Şeful Direcţiei Generale Anticorupţie Prahova, Constantin Ispas, adjunctul şefului Poliţiei Judeţene Prahova, Adrian Rădulescu, şi Emanuel Saghel, care conduce Serviciul de combatere a finanţării terorismului şi spălării banilor din BCCO Ploieşti, au fost reţinuţi luni seară de procurorii DNA Ploieşti.

Ulterior, comisarul şef Constantin Ispas, reţinut pentru trafic de influenţă, efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, luare de mită, folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, spălare a banilor şi cercetare abuzivă, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, printr-o decizie a Tribunalului Prahova.

Emanuel Saghel, care fusese reţinut pentru şantaj, trafic de influenţă, folosire, în orice mod, direct sau indirect de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi luare de mită, a fost pus sub control judiciar, în urma deciziei instnaţei.

Decizia Tribunalului Prahova privind măsurile preventive faţă de cei doi poate fi contestată la Curtea de Apel Ploieşti.

Pe de altă parte, procurorii anticorupţie din cadrul Serviciului Teritorial Ploieşti al DNA l-au pus sub control judiciar pe comisarul şef Adrian Rădulescu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SAGHEL,
DOSARE,
INFORMAŢII
/actualitate/dna-ofiterul-bcco-saghel-dadea-informatii-despre-dosare-patronului-petrolul-ploiesti-daniel-capra-14680753
14680753
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.