DNA face percheziţii la AJPIS Ilfov, în scandalul Centrului Armonia din Voluntari, deţinut de fundaţia lui Ştefan Godei, arestat în ancheta DIICOT

Postat la 13 iulie 2023 34 afişări

DNA face percheziţii la AJPIS Ilfov, în scandalul Centrului Armonia din Voluntari, deţinut de fundaţia lui Ştefan Godei, arestat în ancheta DIICOT

DNA anchetează modul cum AJPIS a acordat licenţă de funcţionare “azilului groazei”

Vizaţi de Ancheta DNA sunt doi inspector AJPIS. DNA suspectează că inspectorii l-ar fi ajutat patronul Godei în loc să-l controleze şi vizează fapte de abuz în serviciu

Procurorii DNA fac în această dimineaţă percheziţii la AJPIS Ilfov şi la domiciliile unor inspectori AJPIS care ar fi acordat licenţă de funcţionare Centrului Armonia din Voluntari, deţinut de fundaţia lui Ştefan Godei, arestat de DIICOT în dosarul azilelor groazei.

Centrul a primit licenţa de funcţionare din partea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi în iulie 2022 iar pentru obţinerea licenţei finale a fost supus controalelor AJPIS.

În mai 2023, inspectorii AJPIS au făcut controlul la Centrul Armonia unde ar fi trebuit să constate neregulile precizate de DIICOT şi ANPC. Numai că inspectorii AJPIS nu numai că nu au constatat neregulile dar l-ar fi ajutat chiar pe patronul Godei să le acopere, arată surse judiciare.

Vizaţi de percheziţiile DNA ar fi doi inspectori AJPIS care ar fi acoperit neregulile de la „azilul groazei”.

Procurorii suspectează că inspectorii AJPIS l-ar fi anunţat pe patronul Godei cu câteva zile înainte că vor face controlul la centrul Armonia, că deşi existau beneficiari care nu se încadrau în categoria celor cu dizabilităţi – inspectorii nu au constatat acest lucru, că centrul nu îndeplinea criteriile în privinţa numărului de salariaţi şi specializării lor – fapt neconstatat de inspectori, care în plus, l-ar fi învăţat pe patronul Godei ce să facă ca să îndeplinească cerinţele şi, mai mult, inspectorii nu ar fi constatat nimic în neregulă în privinţa condiţiilor precare de igienă şi a serviciilor defectuoase oferite în centru.

În cazul în care inspectorii AJPIS şi-ar fi exercitat corespunzător atribuţiile – aceştia ar fi trebuit să retragă licenţa provizorie şi să închidă centrul Armonia din Voluntari. Dar cum raportul AJPIS a fost favorabil, centrul Armonia a primit licenţa de funcţionare la finalul lunii iunie 2023. Ca atare, centrul Armonia a primit subvenţii importante de la statul român de circa 6000 de lei pe lună, cost per beneficiar.

Procurorii DNA vizează acuzaţii de abuz în serviciu în ancheta lor şi colaborează cu procurorii DIICOT.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
voluntari,
dna,
ancheta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.