Dizpozitivul de 32 de dolari care poate deschide aproape orice maşină

Postat la 10 august 2015 964 afişări

Dizpozitivul de 32 de dolari care poate deschide aproape orice maşină

Samy Kamkar a creat un dispozitiv cu ajutorul căruia oricine poate fura aproape orice maşină, potrivit site-ului Techworm. Acest device poate intercepta wireless semnalul folosit de cheia electronică pentru a deschide maşina.

O asemenea cheie foloseşte un sistem de coduri de autentificare. Codurile se schimbă de fiecare dată când maşina este deschisă, astfel încât altcineva să nu poate intercepta codul pentru a-l folosii mai târziu.

Kamkar îşi numeşte device-ul "RollJam". Ca hackul să funcţioneze, RollJam trebuie să fie plasat undeva pe maşină. Device-ul exploatează vulnerabilitatea sistemului, blocând semnalul transmis de la cheie la sistemul maşinii, astfel interceptând codul. Acesta stocheaza primul cod, iar cand uşile nu se deschid, posesorul automobilului foloseşte din nou cheia, este transmis alt cod, iar RollJam stochează şi al doilea cod, apoi foloseste primul cod pentru a deschide maşina.

Data viitoare, potenţialul hoţ are nevoie doar de codul înregistrat pentru a pleca cu automobilul din parcare.

"Acest tip de atac este cunosct de mai mulţi ani. Problema este că nu a fost demonstrat până acum, iar producătorii de automobile nu s-au obosit să repare sistemul pentru că nu creadeau că este o problemă destul de mare", spune Kamkar.

Dispozitivul a fost construit de Samy Kamkar din piese ieftine, în valoare de 32 de dolari.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dizpozitivul-de-32-de-dolari-care-poate-deschide-aproape-orice-masina-14670404
14670404
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.