Divizarea Electrica SA va fi decisă joi, spune şeful privatizărilor din Departamentul pentru Energie

Postat la 19 martie 2014 29 afişări

Divizarea companiei de stat Electrica SA va fi decisă, joi, în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA), a declarat miercuri Gabriel Dumitraşcu, directorul Direcţiei de Privatizări din Departamentul pentru Energie, la conferinţa "Bursa românească, piaţă emergentă", organizată de ZF.

Divizarea Electrica SA va fi decisă joi, spune şeful privatizărilor din Departamentul pentru Energie

 "Mâine este o AGA care să aprobe desprinderea unei firme care să administreze participaţiile la filiale. Ne menţinem termenul de listare, adică în primele zile din iunie. Indiciile şi partea de premarketing ne arată că Electrica este vandabilă şi este interes pentru ea", a afirmat Dumitraşcu.

Conform acordului dintre Guvern şi Fondul Monetar Internaţional, statul trebuie să vândă 51% din acţiunile la Electrica SA în luna iunie.

Guvernul a decis, anul trecut, să divizeze distribuitorul de energie Electrica SA înainte de privatizare, prin separarea unei firme care va prelua toate participaţiile minoritare deţinute la alte companii.

Dumitraşcu a menţionat că intervalul de preţ din oferta pentru listarea companiei va fi stabilit într-o şedinţă de Guvern.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/divizarea-electrica-sa-va-fi-decisa-joi-spune-seful-privatizarilor-din-departamentul-pentru-energie-12293369
12293369
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.