DISPARE o bancă din România. Ce se întâmplă cu creditele şi depozitele clienţilor

Postat la 25 aprilie 2017 1199 afişări

DISPARE o bancă din România. Ce se întâmplă cu creditele şi depozitele clienţilor

Implementarea procesului de fu­ziune dintre Banca Car­pa­tica şi Patria Bank (fosta Nextebank), care a primit aprobarea prealabilă a BNR pe 29 no­iem­brie 2016, a primit undă verde şi din partea Curţii de Apel Bucureşti, permiţând celor două bănci să finalizeze în perioada imediat următoare toţi paşii procedurali şi operaţionali pentru implementarea efectivă a fuziunii.

Patria Bank şi Banca Comercială Carpatica vor deveni astfel o singură bancă, ce va continua să fie listată la Bursă şi va purta numele de Patria Bank.

Prioritatea celor două bănci este confirmarea datei fuziunii în cursul acestei săptămâni, în măsură să permită informarea în consecinţă a clienţilor si începerea integrării sistemelor şi operaţiunilor.

“La acest moment, data estimativă a implementării fuziunii este 1 mai 2017, dată condiţionată de emiterea hotărârii judecătoreşti prin care s-a constatat legalitatea hotărârilor adunărilor generale ale acţionarilor celor două bănci privind aprobarea fuziunii prin absorbţie dintre Banca Comercială Carpatica (societate absorbantă) şi Patria Bank (societate absorbită) şi s-a dispus înregistrarea în Registrul Comerţului a menţiunilor corespunzatoare referitoare la fuziune.”, se specifică într-un document al Patria Bank.

Noua bancă care va fi prezentă în 73 de oraşe la nivel naţional, prin 111 sucursale, are peste 240.000 clienţi şi 3,81 miliarde lei în active.

Patria Bank (fosta Nextebank), instituţie controlată de fondul de investiţii Emerging Europe Accession Fund, a devenit acţionarul majoritar al Băncii Carpatica după ce a cumpărat în două etape o participaţie de 64,16% la banca controlată de omul de afaceri Ilie Carabulea pentru suma de 144 milioane de lei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.