Doar in România. Bugetarii care au doar liceu câştigă mai mult decât absolvenţii de facultate

Postat la 24 aprilie 2017 761 afişări

Doar in România. Bugetarii care au doar liceu câştigă mai mult decât absolvenţii de facultate

Statisticienii medicali şi registratorii medicali debutanţi, absolvenţi de studii medii, care lucrează la anatomie patologică şi medicină legală, vor avea în 2022 salarii de bază de aproape 4.700 lei brut lunar, cu 19% mai mult decât psihologii, logopezii, kinetoterapeuţii, asistenţii sociali, biochimiştii, fizicienii medicali, fiziokinetoterapeuţii debutanţi cu studii superioare de lungă durată, care lucrează în spitale clinice, potrivit proiectului de lege al salarizării unitare. ECONOMICA.NET a întocmit lista bugetarilor cu studii medii, care vor fi remuneraţi mai bine decât unii dintre colegii lor cu studii superioare în anul 2022, dacă proiectul de lege va fi adoptat în forma actuală.

O parte dintre bugetarii care au absolvit doar studii medii şi care lucrează în Justiţie, în Diplomaţie, în Învăţământ, Cultură, spitale sau Administraţia publică centrală, vor încasa în anul 2022 salarii de bază mai mari decât ale celor mai mulţi bugetari debutanţi, absolvenţi de studii superioare de lungă durată, potrivit unei statistici ECONOMICA.NET, care a analizat proiectul legii salarizării unitare.

Cel mai bine plătiţi bugetari cu studii medii lucrează în Justiţie şi vor avea în anul 2022 salarii de bază de aproape 7.600 lei brut lunar, adică circa 5.300 lei „în mână”. Se vor bucura de aceste niveluri salariale prim-grefierii, grefierii – şefi de secţie, grefierii – şefi, conform proiectului legii salarizării unitare.

Spre comparaţie, imensa majoritate a bugetarilor debutanţi, absolvenţi de studii superioare de lungă durată, vor încasa în anul 2022 salarii de bază de 3.950 lei brut lunar, adică aproape 2.800 lei net lunar, arată o statistică realizată de ECONOMICA.NET pe baza proiectului legii salarizării unitare.

Totuşi, cu excepţia angajaţilor din Justiţie şi Sănătate, majoritatea bugetarilor cu studii medii şi salarii de bază mai mari decât ale debutanţilor absolvenţi de studii superioare de lungă durată vor încasa în anul 2022 cu maximum 10% mai mult decât licenţiaţii, arată datele din proiectul de lege, comparate de noi, scrie jurnalumm

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.