Discuţii despre modificarea Codului Penal după ororile din azilele groazei

Autor: Laura Buciu Postat la 28 iulie 2023 46 afişări

Discuţii despre modificarea Codului Penal după ororile din azilele groazei

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că se face o analiză asupra nivelului pedepselor pentru cazuri precum cele comise în azilele din Voluntari, judeţul Ilfov, şi Bărdeşti, judeţul Mureş, pentru o posibilă modificare a Codului Penal.

„Am dat spre analiză pedepsele pentru astfel de lucruri (precum cele descoperite în azilele din Mureş şi Ilfov - n.r.). Trebuie să facem o analiză foarte clară unde ne încadrăm cu nivelul pedepselor şi dacă va trebui să modificăm Codul Penal în vreun sens să venim cu o modificare”, a spus Ciolacu.

Acesta a fost întrebat în cce sens ar trebui modificat, însă a spus că nu poate răspunde, fiind în aşteptarea analizei.

Totodată, premierul a reiterat consideraţia că anumite instituţii trebuie desfiinţate „pentru că nu şi-au dovedit utilitatea”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciolacu,
codul penal,
azil

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.