Directorul companiei maritime care deţinea feribotul sud-coreean naufragiat a fost arestat

Postat la 08 mai 2014 25 afişări

Directorul companiei maritime sud-coreene proprietară a feribotului Sewol, al cărui naufragiu a provocat moartea sau dispariţia a aproximativ 300 de persoane, a fost arestat joi şi urma să fie pus sub acuzare pentru omucidere din culpă.

Directorul companiei maritime care deţinea feribotul sud-coreean naufragiat a fost arestat

 Kim Han-sik, director general al companiei Chonghaejin Marine, a fost arestat la domiciliul său şi urmează să fie inculpat în cursul zilei de joi, a anunţat procurorul.

"Kim este vizat de mai multe capete de acuzare, printre care omucidere din culpă şi încălcarea dreptului maritim", a declarat procurorul Yang Jung-jin.

Şeful companiei este considerat complice şi se apreciază că a permis tacit supraîncărcarea feribotului, un factor care cel mai probabil a contribuit la naufragiul vasului, potrivit experţilor.

Încătuşat şi cu faţa acoperită, bărbatul a apărut în faţa camerelor de televiziune, cum s-a întâmplat şi în cazul celor 15 membri ai echipajului care au supravieţuit naufragiului şi care au fost arestaţi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/directorul-companiei-maritime-care-detinea-feribotul-sud-coreean-naufragiat-a-fost-arestat-12613825
12613825
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.