Criza ucraineană afectează rezultatele multor companii europene, de la bănci la producători de bere

Postat la 07 mai 2014 35 afişări

Rezultatele financiare raportate de un număr mare de companii europene, de la bănci la producători de bere, arată un impact negativ semnificativ cauzat de incertitudinile politice ale confruntării Moscovei cu Occidentul în criza din Ucraina, precum şi de încetinirea economiei Rusiei.

Criza ucraineană afectează rezultatele multor companii europene, de la bănci la producători de bere

 Banca franceză Societe Generale a anunţat, miercuri, că reevaluarea în scădere cu 525 milioane de euro a afacerilor din Rusia a condus la scăderea cu 13% a profitului net în primul trimestru, în timp ce producătorul de bere Carlsberg şi cel de ţigarete Imperial Tobacco Group au informat că declinul vânzărilor în Rusia şi deprecierea rublei au afectat profitul şi vor influenţa veniturile pe parcursul anului.

De asemenea, afacerile din Rusia ale producătorilor de bere şi de ţigarete au fost lovite în ultimele trimestre puternic de reglementări mai stricte introduse de către autorităţi înainte de anexarea Crimeei de către Rusia, scrie cotidianul american Wall Street Journal.

Confruntarea politică a Rusiei cu Vestul a pus noi presiuni pe rublă şi a împins economia spre recesiune. Înrăutăţirea economiei în Rusia a introdus o necunoscută semnificativă în prognozele de profit şi venituri ale multor companii europene, care au considerat până curând Rusia drept un motor de creştere.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/criza-ucraineana-afecteaza-rezultatele-multor-companii-europene-de-la-banci-la-producatori-de-bere-12607072
12607072
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.