Directorii spitalelor nu raporteaza infectiile „de teama”. De ce boli sa te feresti intr-un spital

Postat la 11 ianuarie 2011 22 afişări

8.260 de bolnavi romani au luat anul trecut, in spitale, o infectie. Cifrele sunt preliminare, a declarat pentru gandul consilierul ministrului Sanatatii, prof. univ.dr. Geza Molnar, precizand ca raportul final va fi gata abia la sfarsitul acestei luni.

"Cert este un lucru", sustine oficialul: "numarul infectiilor intraspitalicesti este in scadere fata de 2009, cand au fost inregistrate 8.500 de cazuri". Datele, chiar si preliminare, sunt contrazise de medici, care spun ca numarul oficial al infectiilor nu este cel real, majoritatea unitatilor medicale ferindu-se sa declare cifrele adevarate, de teama sanctiunilor. "Daca e sa te iei dupa cifrele oficiale, Romania este sub media europeana ca numar de infectii intraspitalicesti, dar asta se intampla pentru ca medicii se tem sa anunte aceste cazuri ", explica pentru gandul Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR).

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sanatate,
bani,
fonduri,
spitale,
bolnavi,
internari,
infectii
/actualitate/directorii-spitalelor-nu-raporteaza-infectiile-de-teama-de-ce-boli-sa-te-feresti-intr-un-spital-7878997
7878997
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.