Diplomat: Zona euro aprobă plata unui împrumut vital pentru Grecia

Postat la 30 noiembrie 2011 11 afişări

Zona euro a acceptat marţi, după mai multe luni de discuţii, să deblocheze o tranşă de împrumut în valoare de opt miliarde de euro destinată Greciei, o sumă vitală pentru evitarea intrării acestei ţări în faliment până la 15 decembrie, a anunţat o sursă diplomatică europeană.

Efectuarea plăţii acestui împrumut, în cadrul primului plan de salvare a Greciei din primăvara lui 2010, a fost decisă într-o reuniune a miniştrilor de Finanţe ai celor 17 ţări din zona euro, la Bruxelles. Cei 17 au dat o primă undă verde de principiu acordării acestei sume înaintea demisiei Guvernului socialist al lui Giorgios Papandreou, înlocuit între timp cu un Guvern de coaliţie condus de Lucas Papademos.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zona euro,
grecia,
ue,
imprumut,
economie
/actualitate/diplomat-zona-euro-aproba-plata-unui-imprumut-vital-pentru-grecia-9017022
9017022
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.